home design 800x400
home design 1170Χ320

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα επιδότηση στα καύσιμα

Αυξάνονται ποσά και δικαιούχοι
βενζίνη

Στις 11 το πρωί σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα επιδότηση στα καύσιμα, καθώς κλείδωσαν τα μέτρα μετά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενεργειακό.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ανακοίνωση των μέτρων του fuel pass 2 θα γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και η εξειδίκευση των μέτρων στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

βενζίνη 3
Φωτό: Αρχείο

Ποσά και δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυξημένα θα είναι τα ποσά της νέας επιδότησης καθώς και οι δικαιούχοι του fuel pass 2.

Το ποσό της επιδότησης για τη βενζίνη θα φτάσει τα 60 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα 70 ευρώ για τα νησιά από 40 και 50 που ήταν αντίστοιχα μέχρι σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί πανελλαδικά ξεπερνώντας τα 2,50 ευρώ το λίτρο.  

Βενζινάδικο - Πρατήριο υγρών καυσίμων
Πρατήριο υγρών καυσίμων / ΦΩΤΟ: anagnostis

Παράλληλα θα υπάρξει αύξηση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης ώστε να υπάρξει μείωση έως και 0,20 ευρώ το λίτρο.

Στο μέτρο θα συμπεριληφθούν τώρα περισσότεροι δικαιούχοι καθώς ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο στα 45.000 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα ενίσχυσης μέσω του fuel pass 2 σε πάνω από 2,5 εκ. καταναλωτές.  

Την ίδια στιγμή εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο οι ταχύτερες επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες και η αύξηση των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η νέα επιδότηση καυσίμων θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει για ένα τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με 20 ευρώ αύξηση για ένα τρίμηνο πάντως, και με την τιμή της αμόλυβδης στα 2,50 ευρώ το λίτρο, οι καταναλωτές θα δουν στα ρεζερβουάρ τους 8 λίτρα βενζίνης επιπλέον, που μάλλον δεν φτάνουν ούτε για να μετακινηθούν γύρω από το σπίτι τους.

Βενζίνη
Φώτο: Pixabay

Οι βενζινοπώλες εξακολουθούν να επιμένουν στην πρότασή τους για μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα, καθώς ούτε η νέα αυξημένη επιδότηση θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να συγκρατήσει την οικονομική αιμορραγία των καταναλωτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis