home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πουλάς: Το Επιτελικό Κράτος απέτυχε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε ποια σημεία στάθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην Επίκαιρη Επερώτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς στην Επίκαιρη Επερώτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στάθηκε στα εξής σημεία, τονίζοντας πως «το Επιτελικό Κράτος απέτυχε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας νευραλγικός τομέας δημόσιας εξουσίας, που συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη λειτουργικότητα ενός πλήθους αρμοδιοτήτων που εκτείνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα. Είναι ανάσα δημοκρατίας και συμμετοχής των πολιτών σε αποφάσεις που καθορίζουν την ζωή τους και το μέλλον τους.
  • Οι νομοθετικοί πειραματισμοί που έγιναν τα τελευταία χρόνια πάνω στο νομοθετικό κορμό της Αυτοδιοίκησης, το νόμο 3852/2010, αποδείχθηκε ότι δεν έλυσαν προβλήματα.
  • Η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές επέτειναν τη δυσλειτουργία και τώρα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία μία δομική και αποτελεσματική μεταρρύθμιση, που ταυτόχρονα θα συνιστά και μία θεσμική ώθηση της αυτοδιοίκησης προς το μέλλον.
  • Παρόλα αυτά, επί τρία χρόνια παρακολουθούμε την κυβέρνησή σας να επιδίδεται μόνο σε εξαγγελίες και υποσχέσεις – ακόμα και αντιφατικές μεταξύ τους.
  • Αν δεν δημιουργεί περιπλοκές -όπως το αδέξιο πέρασμα από την ακυβερνησία της απλής αναλογικής στην παροχή υπερεξουσιών στις οικονομικές επιτροπές δήμων και περιφερειών- στην καλύτερη περίπτωση αφήνει αρρύθμιστες δυσλειτουργίες, κάνει αποσπασματικά μπαλώματα, εισάγει ανεφάρμοστες διατάξεις ή ακόμα και ψηφίζει διαρκείς παρατάσεις σε μεταβατικές διατάξεις.
  • Και όλα αυτά σε συνθήκες οριακής παραβίασης των αρχών της καλής νομοθέτησης, καθώς οι όποιες ρυθμίσεις έρχονται είτε με τροπολογίες είτε με διαδικασίες εξπρές δηλαδή χωρίς διαβούλευση με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ.
  • Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε την πολιτική βούληση να παρέμβει θεραπευτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Δεν την αντιμετωπίζει ως χώρο ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, δημοκρατίας, συνεργασίας, διαβούλευσης με την κοινωνία, ως φορέα προόδου και αλλαγής. Αλλά μόνο ως πεδίο πελατειακών σχέσεων, ως βόλεμα ημετέρων και ως φορέα εξυπηρέτησης κομματικών ισορροπιών και συμφερόντων.
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της κεντρικής εξουσίας. Με ευχολόγια και δηλώσεις κενές περιεχομένου δεν λύνονται προβλήματα και δεν βρίσκονται λύσεις.
  • Το ΠΑΣΟΚ, περιμένει από εσάς τη γενναία θεσμική στήριξη των ΟΤΑ για το καλό της κοινωνίας, με σχέδιο και όραμα για ισόρροπη ανάπτυξη και όχι κομματικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Διαφορετικά το Επιτελικό σας κράτος θα έχει αποτύχει και στον τομέα αυτό να κάνει τα αυτονόητα.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button