home design 800x400
home design 1170Χ320

Νεμέα: Στήριξη του οινοποιητικού τομέα μέσω του του ευρωπαικού συλλογικού σήματος για την ΠΟΠ «Νεμέα»

Υπογράφηκε ο τροποποιημένος φάκελος για την ανάδειξη των κρασιών της περιοχής
Κρασί

Η στήριξη του οινοποιητικού τομέα και η ανάδειξη των ποιοτικών κρασιών της Νεμέας είναι οι άξονες του τροποποιημένου φακέλου για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για την ΠΟΠ Νεμέα, που παρουσιάστηκε και υπογράφηκε σε ειδική εκδήλωση του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας.

Νίκας Νεμέα 2
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με βάση τον νέο φάκελο εκτός από τα σήματα Νεμέα και Νεμέα Classic, προστίθεται και το σήμα Νεμέα Lions.

Στόχος είναι η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας αλλά και η δημιουργία μιας κατηγορίας Premium, που θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια, και που θα ξεχωρίζει με το νέο σήμα «Νεμέα Lions» ΠΟΠ.

Οι βασικές προϋποθέσεις για την απόδοση του σήματος «Nemea lions» είναι το το κρασί που θα παράγεται να προέρχεται από συγκεκριμένο νόμιμο αμπελοτεμάχιο ηλικίας τουλάχιστον 10 ετών, που έχει στρεμματική απόδοση 800 κιλά κατ’ ανώτερο, και να υφίσταται βιβλίο παλαίωσης, μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος.

Επιδίωξη των φορέων της Νεμέας είναι να επαναφέρουν τη δυναμική της περιοχής στο οινικό στερέωμα.

«Η Περιφέρεια, στηρίζει και θα στηρίζει την προσπάθεια του οινοποιητικού τομέα, ώστε να προβάλει και να αναδείξει περαιτέρω, τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται και στην περιοχή της Νεμέας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Νίκας Νεμέα 1
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι φορείς του κρασιού της Νεμέας εκτιμούν ότι μέσω του νέου ευρωπαϊκού σήματος για την ΠΟΠ «Νεμέα» εκτός από τους οινοποιούς θα ευνοούνται και οι αμπελοπαραγωγοί και η περιοχή θα ξαναβρεθεί στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου οινικού χάρτη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis