home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαζικές αγωγές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής από καταναλωτικές ενώσεις

Μετά τη ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν στο στόχαστρο
Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος

Σε μαζικές αγωγές κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να σταματήσει να ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής, προχωρούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι καταναλωτικές ενώσεις, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος των των καταναλωτικών ενώσεων, Γιώργος Καλτσάς.

Καθώς η προσωρινή προστασία των καταναλωτών ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, στο στόχαστρο των ενώσεων, μετά τη ΔΕΗ, μπαίνουν τώρα και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Όπως τόνισε ο κ. Καλτσάς η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών καθώς είναι ένας μηχανισμός που δίνει στον πάροχο τη δυνατότητα να διαμορφώνει κατά το δοκούν το τίμημα, ενώ ο καταναλωτής αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει.

ΔΕΗ λογαριασμός
Φωτό: Αρχείο

«Ένα κοινωνικό αγαθό έχει καταστεί χρηματιστηριακό αγαθό», κατέληξε ο δικηγόρος των καταναλωτικών ενώσεων.

Ήδη, οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων έχουν προσκομίσει στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και προγενέστερες αποφάσεις δικαστηρίων, προκειμένου να σταματήσει να ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στις καταναλωτικές οργανώσεις ώστε να συμπεριληφθούν στις μαζικές αγωγές που θα γίνουν κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει να ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis