home design

Κορωνοϊός: Επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους;

Καμπανάκι κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων-Φόβοι για νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Καμπανάκι κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων του  κορωνοϊού και νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι κρούουν οι ειδικοί, με πολλούς απ’ αυτούς να ζητούν την επιστροφή του υποχρεωτικού μέτρου της μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς.

Καθώς τα κρούσματα ήδη παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, λόγω του μεγάλου συνωστισμού σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, και παρά το γεγονός ότι οι σκληροί δείκτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ψηλά επίπεδα, ανησυχητικό εξακολουθεί να παραμένει το γεγονός ότι με μεγάλη διασπορά δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιοι ασθενείς να οδηγηθούν σε διασωλήνωση ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Φωτό: pixabay/Anrita 1705

«Είναι μεγάλο λάθος το να μη φοράμε μάσκες, ιδίως στα μέσα μεταφοράς. Πρέπει να επανέλθει η μάσκα άμεσα, και εννοώ σήμερα, στα αεροπλάνα και στα πλοία », σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε η κ. Λινού όσοι έχουν νοσήσει ήδη με τις παραλλαγές Ο1 και Ο2 του ιού δεν έχουν ανοσία στις Ο4 και Ο5 και αν υπάρξει μεγάλο κύμα νοσούντων παράλληλα με το μεγάλο αριθμό μετακινήσεων με ΜΜΜ, αυτό θα θέσει όλον τον πληθυσμό σε υψηλό κίνδυνο.

Φωτό: pixabay/geralt

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του, το υπουργείο Υγείας ενημερώνεται διαρκώς από επιστήμονες και θεωρεί πως από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, καθώς μπορεί να έχει γίνει χειρότερη, όμως αρκετοί επιστήμονες δείχνουν να ανησυχούν ήδη, θεωρώντας πως ο Σεπτέμβρης είναι μακριά.

Σε περιοχές μάλιστα που κατακλύζονται από τουρίστες ο κόσμος που είναι πλήρως εμβολιασμένος δεν συνιστά αυτόματα τείχος αποτροπής στη μετάδοση της νόσου.

Φωτό: pixabay/geralt

Με το καμπανάκι κινδύνου που συνεχίζουν να κρούουν αρκετοί επιστήμονες δεν αποκλείεται να δούμε τις μάσκες να επιστρέφουν πριν το Σεπτέμβριο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version