home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΟικονομίαFeatured

Αρκαδία: Ελιά και κλιματική αλλαγή στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Μείωση της παραγωγής ελαιόκαρπου στην Ελλάδα

Μια σημαντική εκδήλωση με θέμα «Ελιά και κλιματική αλλαγή» διοργάνωσε χθες, Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε).

Εκδήλωση Άστρος Ελιά
Φωτό: fb/Ιωάννης Μαλτέζος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιδανικότερο για το θέμα χώρο, το θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους, που περιλαμβάνει εντυπωσιακά ελαιόδενδρα αλλά και σπάνια και ανεκτίμητης αξίας εκθέματα.

page 42 horz
Φωτό: Κοινότητα Κυνουρίας

Το ζήτημα της ελαιοκομίας στην περιοχή αλλά και συνολικά στην επικράτεια ήταν φυσικά στο επίκεντρο των ενδιαφερουσών ομιλιών, που περιστράφηκαν γύρω από το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και την ελαιοπαραγωγή, το «αποτύπωμα» του διοξειδίου του άνθρακα στο ελαιόλαδο, τις υπέρπυκνες και παραδοσιακές καλλιέργειες ελαιοδένδρων αλλά και το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών» καθώς η Κυνουρία αντιτίθεται στην ρύθμιση Αποστόλου και στην απόφαση του ΣτΕ και ζητά να επεκταθεί το ΠΟΠ και στη δική της περιοχή.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Εμπορίου Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Καμπουρολιάς.

287735515 564310585172472 1416807802851363725 n
Φωτό: fb/Ιωάννης Μαλτέζος

«Ενώ η ζήτηση σε ελαιόλαδο αυξάνει και άλλες χώρες όπως η Τουρκία, το Πακιστάν, η Τυνησία  αλλά και παραδοσιακά ελαιοπαραγωγές χώρες όπως η Ισπανία, Πορτογαλία Ιταλία αυξάνουν την ποσότητα παραγωγής του ελαιολάδου τους δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μείωση της παραγωγής.  Το γεγονός αυτό πρέπει να μας προβληματίσει…», επεσήμανε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος.

Μαλτέζος
Γιάννης Μαλτέζος, Φωτό: Αρχείο

Να υπενθυμίσουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει απόφαση για στήριξη του αιτήματος των ελαιοπαραγωγών της Κυνουρίας, της Λακωνίας και της νότιας Ηλείας.

Καθώς η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν ίσως τα σημαντικότερα κομμάτια της αγροτικής παραγωγής στην Πελοπόννησο αλλά και συνολικά στη χώρα η εκδήλωση «Ελιά και κλιματική αλλαγή» στη Βόρεια Κυνουρία διαφώτισε τόσο τους παραγωγούς της περιοχής όσο και τους καταναλωτές για το μέλλον του προϊόντος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button