home design 800x400

Ευκαιρίες χρηματοδότησης έως 60.000 ευρώ για τους Δήμους, μέσω του European City Facility

Διαδικτυακό σεμινάριο από το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» για την ανάλυση των ευκαιριών χρηματοδότησης

Ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας European City Facility (EUCF) δίνονται στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς δημοσιεύθηκε η 4η Πρόσκληση Χρηματοδότησης για την υποβολή αιτήσεων.

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου από τις 12 έως τη 1.30 το μεσημέρι, το 4ο Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας EUCF.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και αποσκοπεί στην ενημέρωση των Δήμων που επιθυμούν να υποβάλουν Αίτηση στην 4η Πρόσκληση Χρηματοδότησης του EUCF, επεξηγώντας αναλυτικά τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προκύπτουν από αυτό, τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Το EUCF είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία η οποία θα χορηγήσει σε Δήμους και τοπικές αρχές χρηματοδότηση ύψους έως και 60.000 € για να εκπονήσουν μελέτες, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη βιώσιμων και αειφόρων επενδυτικών σχεδίων. Τα σχέδια αυτά πρέπει να σχετίζονται με την έξυπνη διαχείριση ενέργειας, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις για το ποιοί μπορούν να είναι δικαιούχοι, ποιές είναι οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και ποια είναι η διαδικασία υποβολής των προτάσεων χρηματοδότησης.

Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, Ιωάννης Γεώργιζας και εισηγητές από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ η Νικολέττα Μανέτα και ο Χρήστος Βασιλάκης καθώς και ο Εθνικός Εμπειρογνώμονας EUCF, Δρ. Παναγιώτης Μιχαήλ.

Το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» επιλέχθηκε από το EUCF ως ο Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα για να προωθήσει και να διαδώσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής αυτής Πρωτοβουλίας, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα αναμενόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες Δήμους, θεωρώντας ότι οι Δήμοι χρειάζονται πρόσθετη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σχόλια

Exit mobile version