home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέο πακέτο επιδότησης των καυσίμων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι του fuel pass
βενζίνη

Με νέο πακέτο επιδότησης των καυσίμων για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έρχεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Το νέο πλαίσιο επέκτασης του μέτρου της επιδότησης των καυσίμων θα παρουσιαστεί σε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προβλέπει μικρή αύξηση του ποσού της επιδότησης αλλά και του αριθμού των δικαιούχων του fuel pass, καθώς αναμένεται αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων.

Βενζινάδικο - Πρατήριο υγρών καυσίμων
Πρατήριο υγρών καυσίμων / ΦΩΤΟ: anagnostis

Τι προβλέπει το νεό πακέτο επιδότησης καυσίμων

Το επίδομα για την αμόλυβδη βενζίνη θα συνεχίσει να χορηγείται και  Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τη μορφή του fuel pass, ενώ το ποσό της ενίσχυσης θα αυξηθεί στα 40 έως 60 ευρώ για το τρίμηνο, ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος, έναντι 30 έως 50 ευρώ, που είναι σήμερα.

Η ενίσχυση θα καλύψει περισσότερους δικαιούχους καθώς το όριο για το οικογενειακό εισόδημα αναμένεται να ανέλθει στα 45.000 ευρώ από 30.000 ευρώ, που ήταν ως τώρα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι, φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα και έχουν στην κατοχή τους όχημα που είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν τέλη κυκλοφορίας.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος Ιουνίου, η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των κωδικών TAXISnet και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό κινητού τηλεφώνου τους όπως και το IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που είναι συνδικαιούχοι, σε περίπτωση που επιλεγεί ως τρόπος χορήγησης η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας.

fuel meter gcb4151056 1280
Φωτό: pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Η πίστωση της επιδότησης θα γίνεται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της επιλογής του. Το ποσό θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου και το είδος του οχήματος. Για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η οικονομική ενίσχυση θα προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Για το ντίζελ κίνησης η επιδότηση στην αντλία θα επεκταθεί και μετά τον Ιούνιο ενώ εξετάζεται η αύξηση του ποσού στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο από 0,12 ευρώ που είναι σήμερα.

diesel g8ddd9ff91 1280
Φωτό: pixabay/motointermedia

Μεγαλύτερη επιδότηση αναμένεται να δοθεί στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών ενώ θα αυξηθεί η κρατική επιδότηση για τις άγονες γραμμές

Το κόστος των νέων μέτρων θα αγγίξει τα 500 εκ. ευρώ.

Πάντως να επισημάνουμε ότι ο κλάδος των βενζινοπωλών τονίζει πως το fuel pass και η επιδότηση των 40 ευρώ το τρίμηνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα στις τιμές-φωτιά στα καύσιμα, καθώς επαρκεί για να κινηθούν τα οχήματα μόνο για 1,5 χλμ την ημέρα, και επιμένει στην πρότασή του για μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis