home design 800x400

Η Κεραμέως «λάτρεψε» τον Διδασκάλου στο Ναύπλιο

Η υπουργός Παιδείας, αντί να λύσει χρόνια προβλήματα σε σχολεία, είδε τα έργα του ΥΠΠΟΑ

Λάτρης των έργων του υπουργείου Πολιτισμού αποδείχθηκε ότι είναι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν κρίνει κανείς από τους χώρους που επέλεξε να επισκεφθεί στην Αργολίδα, και ιδιαίτερα στο Ναύπλιο, «ψηφίζοντας» Διδασκάλου.

Πώς προκύπτει αυτό; Και γιατί η Κεραμέως «λάτρεψε» τον Γιώργο Διδασκάλου; Αντί να δει και να λύσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε εκπαιδευτικές δομές, όπως για παράδειγμα η συστέγαση του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο, είδε τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη από άλλα υπουργεία και φορείς και κυρίως από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Και το δήλωσε άλλωστε: «Επισκεφτήκαμε έργα αποκατάστασης, ιστορικά μνημεία, καίριες υποδομές, σχεδιαζόμενο πολυχώρο πολιτισμού, ναούς που αναστηλώνονται. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Αργολίδα αναβαθμίζεται, με την ανάδειξη και αξιοποίηση των θησαυρών της, μέσα από σύγχρονες, βελτιωμένες υποδομές, στη βάση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης», απευθύνοντας μάλιστα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των έργων, «που με τις αποτελεσματικές τους συνέργειες οδηγούν τη χώρα μας στο αύριο».

Ένα σχολείο με το …ζόρι

Το μοναδικό σχολείο που επισκέφθηκε η Νίκη Κεραμέως στην Αργολίδα ήταν το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίου. Εκεί αντιμετώπισε το αίτημα του δημάρχου Άργους Μυκηνών για επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων όπως το πάγιο αίτημα των Δημάρχων της χώρας για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ανακατασκευής σχολικών μονάδων, καθώς η έλλειψη αδειών οικοδόμησης λόγω παλαιότητας τα απεντάσει από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η υπουργός δεν πήγε ούτε καν στον Άγιο Δημήτριο όπου διδάσκει βραβευμένος δάσκαλος, ίσως επειδή είναι μικρό το κτήριο, προκαλώντας τη διαμαρτυρία του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη.

Και μπαίνει εδώ ένα ερώτημα:

Είχε γνώση από πριν η Κεραμέως πού θα την πάνε στην Αργολίδα και ήταν επιλογή της οι επισκέψεις της σε χώρους άσχετους με την εκπαίδευση, ή κάποιοι άλλοι έφτιαξαν το πρόγραμμα μπλέκοντας τις αρμοδιότητες των υπουργείων;

Η Κεραμέως και ο Διδασκάλου

Αποφεύγοντας τις κακοτοπιές η υπουργός Παιδείας δεν έκανε το «λάθος» να επισκεφθεί σχολεία, όπως τα συστεγασμένα 2ο και 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ή άλλα σχολεία του νομού που αντιμετωπίζουν χρόνια άλυτα προβλήματα, αλλά προτίμησε να περιηγηθεί σε «ασφαλή» σημεία, που έχει δράσει με επιτυχία ή δρομολογεί έργα, κυρίως το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κεραμέως στο Άγιο Νικόλαο / ΦΩΤΟ: Γρ. Τύπου ΝΔ

Έτσι, περνώντας από τον Άγιο Ιωάννη στο Άργος, κατέληξε στο Ναύπλιο για να δει τα έργα αποκατάστασης του Μπούρτζι που έχουν πλέον ολοκληρωθεί από το ΥΠΠΟ, το Παλιό Τελωνείο για το οποίο έχει ανακοινώσει ο Γιώργος Διδασκάλου ότι αποκαθίσταται, τον Άγιο Γεώργιο και το Ενετικό που βρίσκονται στο άμεσο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ, το κτήριο Βίγγα όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος υπό την αυστηρή επίβλεψη του ΓΓ Πολιτισμού για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, τον Άγιο Νικόλαο που επίσης αποκαθίσταται από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είδε ακόμα τον Άγιο Σπυρίδωνα και στην Πλατεία Συντάγματος το Τριανόν, και κατεβαίνοντας στο λιμάνι ζήτησε να δει πού σχεδιάζεται να κατασκευαστεί η Μαρίνα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Λιμενικό Ταμείο.

Κεραμέως στην πλατεία Συντάγματος / ΦΩΤΟ: Γρ. Τύπου ΝΔ

Παράλληλα, πραγματοποίησε επίσκεψη σε έργα που εκτελούνται μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μεταξύ των οποίων έργα διαχείρισης λυμάτων, υδροδότησης και αποχέτευσης, είδε την εξέλιξη των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα στην περιοχή Αναβάλου και επισκέφθηκε χώρο κατασκευής αντλιοστασίου στην Επίδαυρο.

Γρίνιες και ψαράκι

Η Νίκη Κεραμέως κατέληξε κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, απ΄ όπου έφυγε καλώντας τα μέλη και τα στελέχη να μην …τσακώνονται, για να δοκιμάσει στη συνέχεια φρέσκο ψάρι σε γνωστή ψαροταβέρνα της Παλιάς Πόλης.

Από τα σημεία που επισκέφθηκε η πλειοψηφία τους είναι σημεία που έχει βάλει το χέρι του ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ο Γιώργος Διδασκάλου, με την υπουργό Παιδείας να ζηλεύει τα έργα άλλου υπουργείου και όχι του δικού της.

Σχόλια

Exit mobile version