Home design

Σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας θυμίζει η Σπάρτη

Σε χολιγουντιανό πλατό έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η Λακωνία για τις ανάγκες της ελληνοαμερικανικής παραγωγής Melina’s Dream

Σε χολιγουντιανό πλατό έχει μετατραπεί η Σπάρτη για τις ανάγκες της ελληνοαμερικανικής παραγωγής Melina’s Dream.

Η ταινία στήνει το σκηνικό της στη Λακωνία με τα γυρίσματα που έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, να βρίσκονται ήδη στην τελική τους ευθεία.

Melina’s Dream

Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί, το σενάριο της οποίας είναι εμπνευσμένο από τη Μελίνα Μερκούρη και τις δράσεις της για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα, τη Σπάρτη, τα γύρω χωριά και το Γύθειο και θέλει έναν Αμερικανό να καταφθάνει σε ένα ελληνικό χωριό προκειμένου να διεκδικήσει την αγαπημένη του.

Ο έρωτας αυτός γίνεται αφορμή να έρθει ο άντρας σε επαφή με την Ελλάδα και να αγαπήσει τον πολιτισμό της.

Ο Λάκωνας σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ την παραγωγή κάνει ο ελληνοαμερικανός ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ταινιών ODYSSEY ENTERTAINMENT LLC, Λεωνίδας Δήμας, που είχε και την ιδέα του σεναρίου. Στο ρόλο της Μελίνας Μερκούρη είναι η Κατερίνα Διδασκάλου.

Λάκωνας στην καταγωγή ο Λεωνίδας Δήμας, αφού η ιδιαίτερη πατρίδα του είναι το χωριό Αμύκλες, δήλωσε γοητευμένος από τις ομορφιές της πατρώας γης και έχει επισημάνει πως το σενάριο της ταινίας βασίζεται στις αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στη Σπάρτη κατά την παιδική του ηλικία, για αυτό τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εκεί, ενώ πολλά εξωτερικά πλάνα έχουν γυριστεί στις Αμύκλες και το Γύθειο.

Πλάνα από τη Λακωνία θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Στην ταινία, που ολοκληρώνεται αυτές τι μέρες συμμετέχουν Έλληνες και Αμερικανοί ηθοποιοί αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής της Σπάρτης σε βοηθητικούς ρόλους, μετά από open castings που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η ταινία «Melina’s Dream» που εκτός από τις ελληνικές αναμένεται να προβληθεί και στις αμερικανικές αίθουσες θα ταξιδέψει εικόνες από τη Σπάρτη και τα χωριά της στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV:

Σχόλια

Exit mobile version