home design 800x400

Νίκη Κεραμέως: Σε Φίχτια και Ναύπλιο η Υπουργός Παιδείας – Πήγε σε σχολεία και περπάτησε στην παλιά πόλη

Το απόγευμα η Υπουργός θα μιλήσει σε κλειστή εκδήλωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΔΕΕΠ Αργολίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο.

Στην Αργολίδα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου κυβερνητικό επιτελείο με επικεφαλής την Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός Παιδείας συνοδεύεται από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη καθώς και τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πρώτος σταθμός ήταν το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίων όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Η κα Κεραμέως επέδωσε σε μαθητές τους τίτλους σπουδών.

Τι ζήτησε ο Καμπόσος από την Υπουργό

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών εξέθεσε ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων όπως το πάγιο αίτημα των Δημάρχων της χώρας για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ανακατασκευής σχολικών μονάδων, καθώς η έλλειψη αδειών οικοδόμησης λόγω παλαιότητας τα απεντάσει από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η Υπουργός κα. Κεραμέως διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως θα επιληφθεί του θέματος σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία καθώς διαπίστωσε πως πρόκειται πράγματι για μια σημαντική παρέμβαση στην νομοθεσία που θα προωθήσει τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων.

Η επίσκεψη στο Ναύπλιο

Έπειτα η Υπουργός συνέχισε την επίσκεψή της στην πρωτεύουσα του νομού, το Ναύπλιο.

Εκεί περπάτησε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στην παραλία μαζί με το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και τη συνοδεία της.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί και έργα που δεν είναι της υπουργικής της αρμοδιότητας, όπως η επέκταση του Αναβάλου προς την Επίδαυρο, το εργοτάξιο στο Μπούρτζι αλλά και άλλα έργα πολιτισμού που είναι εν εξελίξει.

Το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας θα μιλήσει σε κλειστή εκδήλωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΔΕΕΠ Αργολίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο.

Σχόλια

Exit mobile version