home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: «Βάφτηκε» κόκκινο το Δημαρχείο για την Παγόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας
Δημαρχείο Άργους Ημέρα Αιμοδότη

Κόκκινο «βάφτηκε» χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου, το Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και το φετινό μήνυμά της «Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές».

Το Δημαρχείο φωτίστηκε σε κόκκινο χρώμα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» σε συνεργασία με το Δήμο Άργους- Μυκηνών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την ανάδειξη του ρόλου της στη διάσωση ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. .

Αιμοδοσία ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αργολίδας (2)
Φωτό: Αρχείο

Οι στόχοι της φετινής καμπάνιας για την εθελοντική αιμοδοσία είναι να τονιστεί η ανάγκη της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την επάρκειά του και την καθολική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών για μεταγγίσεις αίματος και να προάγει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί επίσης ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη της αύξησης της χρηματοδότησης και της αναβάθμισης των συστημάτων αιμοδοσίας, με σκοπό την αύξηση της συλλογής αίματος από εθελοντές.

Η διαθεσιμότητα του αίματος και των προϊόντων του είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση:

-ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, κληρονομικές αιμοσφαιρινοπάθειες, όπως η μεσογειακή αναιμία και η δρεπανοκυτταρική αναιμία, και ανοσιακή ανεπάρκεια

-τραυματιών, καθώς και ασθενών που υποβάλλονται σε ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις

-γυναικών με αιμορραγία λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης και του τοκετού

Εθελοντική αιμοδοσία

Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική αλλά η πρόσβαση σε αυτό για όλους εκείνους που το χρειάζονται δεν είναι. Οι ελλείψεις αίματος είναι ιδιαίτερα μεγάλες στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αιμοδοσίας, που χαρακτηρίζεται από ευρεία και ενεργό συμμετοχή του πληθυσμού, είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, τόσο κατά τις ειρηνικές περιόδους, όσο και κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η πρωτοβουλία να φωτιστεί το Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών σε κόκκινο χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη υπενθύμισε με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το πόσο λίγος χρόνος από τη ζωή μας και λίγο από το αίμα μας μπορεί να σώσει ζωές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis