home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Αυξημένες τιμές επιδότησης-Ποιοί είναι δικαιούχοι
Ύδρα

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ, αφορά σε 300.000 δικαιούχους και ισχύει για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2022 έως 31η Ιουλίου 2023.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα η αύξηση της επιδότησης για ξενοδοχεία είναι από 5% έως 12% και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια από 3% έως 8%, ενώ για τον Αύγουστο, που κορυφώνεται η ζήτηση, προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Σάμος Κοκκάρι
Φωτό: Κοκκάρι-Σάμος/wikipedia/Αναστασίου Νίκος

Οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και μετά από απευθείας συνεννόηση με τον πάροχο.

Ειδικά για τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων, ενώ για τα καταλύματα  στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Β. Εύβοιας και της σεισμόπληκτης Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στις πολύπαθες αυτές περιοχές.

Αιδηψός
Φωτό: Αιδηψός/wikipedia/Grk1011

Παράλληλα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη συμμετοχή της γενικής κατηγορίας δικαιούχων να ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για τα ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Να επισημάνουμε ότι, οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τα κουπόνια τους μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022, ενώ όσοι δικαιούχοι λάβουν κουπόνια και δεν τα ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή συνδυασμό αυτών.

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της υποβολής αιτήσεων.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού όσοι πήραν κουπόνια πέρυσι και όσοι πάρουν φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να συμμετέχουν σε συνεχόμενα προγράμματα.

Τολό
Φωτό: Τολό/wikipedia

Οι πίνακες επιδοτήσεων σε καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την περίοδο 2022-2023

Κονωνικός Τουρισμός 1
Κοινωνικός Τουρισμός 2
Κοινωνικός Τουρισμός 3
Κοινωνικός Τουρισμός 4

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του οποίου η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα θα μπορούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι έως τις 23 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι, μέσω του συνδέσμoυ: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis