home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χαμός στην Καλαμάτα: Επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, φτύνοντας και φωνάζοντας

Τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς από φασιστοειδή καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ενώ έκαναν αφισοκόλληση για φεστιβάλ του κόμματος.
Ξυλοδαρμός

Τραμπούκικη και θρασύδειλη επίθεση από «φασιστοειδή» -όπως τα αποκαλεί- σε μέλη της, ενώ έκαναν αφισοκόλληση στην Καλαμάτα για το φεστιβάλ της, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει τον ξυλοδαρμό μελών της και μεταξύ άλλων τονίζει ότι «τέτοιες επιθέσεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε όχι μόνο μέχρι το φεστιβάλ μας αλλά και μετά από αυτό μέχρι η Αριστερά και όλος ο Δημοκρατικός κόσμος της Καλαμάτας να τους στείλουμε ξανά στις τρύπες τους».

Χαρίτσης: Οι επιθέσεις δεν μας πτοούν

Το βίαιο περιστατικό σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης στα social media.

«Χτες το βράδυ φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα. Οι επιθέσεις δεν μας πτοούν. Την ίδια στιγμή όμως τονίζουν την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης με την φασιστική βία. Δίνουμε μαζική, δημοκρατική απάντηση με την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Καλαμάτας το Σάββατο 18/6!» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η καταγγελία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας

«Τα ξημερώματα της 14/6, στην οδό Φαρών, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν φασιστική επίθεση ενώ κολλούσαν αφίσες για το φεστιβάλ της νεολαίας το ερχόμενο Σάββατο 18/6 στον ελεύθερο χώρο κάτω από το Πανελλήνιο. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπουκική και θρασύδειλη αυτή επίθεση φασιστοειδών. Μετά από στοχοποίησή τους 20 λεπτά νωρίτερα, μέλη της νεολαίας δέχτηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα τα οποία τους επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, φτύνοντας και φωνάζοντας «μ**νιά, Συριζαίοι», «βρωμιάρηδες» και άλλες φασιστικές και σεξιστικές ύβρεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συντρόφων, των Α.Π. και Π.Δ.

Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι τέτοιες επιθέσεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε όχι μόνο μέχρι το φεστιβάλ μας αλλά και μετά από αυτό μέχρι η Αριστερά και όλος ο Δημοκρατικός κόσμος της Καλαμάτας να τους στείλουμε ξανά στις τρύπες τους».

Καταδικάζει η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καταδικάζει την επίθεση των φασιστών κατά μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα (14-6-22) τα ξημερώματα, στην Καλαμάτα.

Είναι προκλητικό, μία μέρα πριν την έναρξη της δίκης ενάντια στη δολοφονική ηγεσία της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, φασίστες να σηκώνουν πάλι κεφάλι και να χτυπάνε νεολαίους.

Είναι υποχρέωση κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη, κάθε φορέα και κάθε συλλογικότητας, να καταδικάσει αυτή τη νέα φασιστική επίθεση κατά των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσει ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναβίωση του φασισμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis