home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Ερμιονίδα: Οικογένεια και αθλητισμός ασπίδες προστασίας από τις εξαρτήσεις

Εκδήλωση στο Κρανίδι για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών

Η οικογένεια και ο αθλητισμός ως ασπίδες προστασίας κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας και το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A., τονίστηκε ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει η οικογένεια αλλά και η ενασχόληση με τον αθλητισμό ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

stop gd0db9580a 1280
Φωτό: pixabay/rebcenter-moscow

Η παγκοσμιοποίηση, η εξέλιξη της τεχνολογίας των πληροφοριών, οι δημογραφικές μεταβολές, έχουν σημαντικές άμεσες και μελλοντικές επιπτώσεις στο πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς αυξάνονται ο δυναμισμός, η πολυπλοκότητα και οι διεθνείς διασυνδέσεις τόσο στην αγορά όσο και στον τρόπο χρήσης τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ενώ για τις δράσεις του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. μίλησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Ιωάννης Ραχωβίτσας.   

Διαβάστε ακόμα
Ερμιονίδα ναρκωτικά 3
Φωτό: fb/Γιάννης Γεωργόπουλος

Να επισημάνουμε ότι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περί τα 83 εκ. άνθρωποι, ποσοστό 28,9 %, ηλικίας 15-64 ετών εκτιμάται ότι έχουν κάνει χρήση παράνομης ουσίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να θεωρείται η κατώτατη, λόγω μεροληψίας της υποβολής στοιχείων.

Γύρω στα 17,4 εκ. νεαροί ενήλικες, ηλικίας 15-34 ετών, ποσοστό 16,9 %, έκαναν χρήση ουσιών μέσα στο 2020 με τον αριθμό των ανδρών να είναι σχεδόν διπλάσιος εκείνου των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της διακίνησής τους, η 26η Ιουνίου, πλησιάζει και ο ρόλος της οικογένειας αλλά και της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων με υγιείς δράσεις, όπως ο αθλητισμός, είναι σημαντικό να τονίζονται καθημερινά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button