home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το ΠΑΣΟΚ «ψήνει» ψηφοδέλτια στην Πελοπόννησο – Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στην Αργολίδα

Ανταγωνιστικές και μαχητικές υποψηφιότητες θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης που έχει διαμηνύσει πως «φέτος δεν προβλέπονται διακοπές».
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συνέδριο 5

Το ολοένα και πιο ορατό ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο κρατά σε καλοκαιρινή εγρήγορση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επιταχύνει τις διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Για την Αργολίδα ο νυν βουλευτής Ανδρέας Πουλάς θα είναι σίγουρα υποψήφιος και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θα τον πλαισιώσουν ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Παναγιώτης Ψυχογυιός και πιθανότατα ο Ανδρέας Χρονόπουλος. Φυσικά θα υπάρξει και κάποια γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο.

Μία πρώτη καταγραφή προσώπων και ονομάτων ανά περιοχή και εκλογική περιφέρεια που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται μέχρι στιγμής να επιθυμούν ή να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους στις λίστες του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, επιχείρησε στο χθεσινό της φύλλο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα ονόματα που παίζουν αυτή τη στιγμή για πιθανότεροι υποψήφιοι μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω πίνακα:

pasok 2 1

Ανδρουλάκης: Φέτος δεν προβλέπονται διακοπές

Τον τόνο για ένα καλοκαίρι μακριά από την ξενοιασιά και τη ραστώνη της παραλίας έδωσε εξάλλου, απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, διαμηνύοντας με νόημα ότι «φέτος δεν προβλέπονται διακοπές».

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την εκπλήρωση όλων σχεδόν των οργανωτικών βημάτων που είχαν τεθεί ως προτεραιότητες του πρώτου εξαμήνου της νέας ηγεσίας (αυτοοργάνωση, εκλογή νομαρχιακών, ψηφοφορία για το όνομα, συνέδριο και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου), στη Χαριλάου Τρικούπη προχωρούν στην επόμενη φάση του σχεδίου τους, στο φόντο του εγχειρήματος για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό. Για να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος, σύμφωνα με αρμόδιες κομματικές πηγές, πέρα από ένα πλήρες, τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, απαιτούνται επίσης ανταγωνιστικές και μαχητικές υποψηφιότητες που θα δώσουν τον σκληρό -συλλογικό και προσωπικό- αγώνα του σταυρού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πώς θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων

Θέτοντας πριν από μερικούς μήνες τις προϋποθέσεις επιλογής των υποψήφιων βουλευτών, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ευθύνη μας είναι τα ψηφοδέλτια να περιλαμβάνουν τους καλύτερους μέσα από όρους επιλογής όπως η διεύρυνση των επιλογών με κριτήρια μορφωτικά, ηλικιακά, γεωγραφικά, κοινωνικά. Η αναζήτηση υποψηφιοτήτων και εκτός των μελών και φίλων του κόμματος, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Τρίτον, κατά 50% τουλάχιστον ανανέωση των προσώπων των προηγούμενων ψηφοδελτίων και η κατά 30% τουλάχιστον συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών και, τέλος, η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων και μεθοδολογίας για να διασφαλιστεί η ευρύτητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία των επιλογών».

Η Επιτροπή, στην οποία μετέχουν οι Μάρα Κουκουδάκη, Μανώλης Οθωνας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Πωλίνα Λάμψα, Νίκος Τσούκαλης, Αγγελος Καραχάλιος, Γεωργία Καζά και Νίκος Σαλαγιάννης, έχει ήδη φέρει εις πέρας το αρχικό στάδιο της προεπιλογής, δημιουργώντας ένα μητρώο με τους υποψηφίους των εκλογών του 2019 που ενδιαφέρονται να βάλουν εκ νέου υποψηφιότητα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει περαιτέρω επεξεργασία των διαθεσιμοτήτων, να σκαναριστούν οι νομοί που κλείνουν ψηφοδέλτια και εκείνοι όπου παρατηρούνται ελλείψεις και απροθυμίες και με ορίζοντα τον Ιούλιο, αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, η τελική πρόταση να παραδοθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis