home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πλήττουν την επισκεψιμότητα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ακρίβεια και καιρός

Κ. Μιχόπουλος: «Για πρώτη φορά υψηλή διαθεσιμότητα στο Ναύπλιο σε τριήμερο»
Ηλιοβασίλεμα με Μπούρτζι στο Ναύπλιο

Η ακρίβεια που πλήττει τα πορτοφόλια των πολιτών της χώρας μας αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό φαίνεται πως καταφέρνουν σοβαρό χτύπημα στην επισκεψιμότητα του Ναυπλίου, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Για πρώτη φορά σε τριήμερο δεν είναι καλά τα πράγματα για το Ναύπλιο, με τη διαθεσιμότητα να είναι ακόμη υψηλή», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο «anagnostis.org», ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ο Ξένιος Δίας», Κώστας Μιχόπουλος.

Κώστας Μιχόπουλος
Κώστας Μιχόπουλος / ΦΩΤΟ: fb Kostas Michopoylos

Κ. Μιχόπουλος: «Ακρίβεια και ειδησεογραφία για τον καιρό οι λόγοι των χαμηλών κρατήσεων»

Στην ακρίβεια αλλά και τα μηνύματα για τον καιρό αποδίδει τα κύρια αίτια των χαμηλών μέχρι στιγμής κρατήσεων στην πόλη του Ναυπλίου ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ο Ξένιος Δίας», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

« Συνήθως τα τριήμερα στο Ναύπλιο είχαμε 100% πληρότητα και μάλιστα με υψηλές τιμές. Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ζήτηση, αν και δεν έχω πλήρη εικόνα, δεν είναι όσο υψηλή θα θέλαμε και όσο ήταν στο παρελθόν. Φανταστείτε ότι στο δικό μου κατάλυμα συγκεκριμένα στα 12 δωμάτια τα 5 είναι κενά, ένα ποσοστό αξιοσημείωτο.

Οι λόγοι της περιορισμένης τουριστικής κίνησης για αυτό το τριήμερο εντοπίζονται στις μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει ο Έλληνας αλλά και στα μηνύματα για τον καιρό που φόβισαν τον κόσμο και περιόρισαν την έξοδό του.

Τα δύο τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίπτυχο.

Έχουμε έναν ιό, που εν πάσει περιπτώσει τον αντιμετωπίζουμε εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και τώρα έρχεται η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά αλλά και το υπερβολικό κόστος στην ενέργεια για να μας πλήξουν ακόμη περισσότερο.

Οι πολύ υψηλοί λογαριασμοί, ειδικά στην ηλεκτρική ενέργεια, φάνηκαν άμεσα στην τσέπη τόσο του ιδιώτη όσο και του επαγγελματία. Από πού θα αντλήσουν επιπλέον έσοδα οι άνθρωποι αυτοί; Και έτσι έγινε διακριτή η αδυναμία πλέον του Έλληνα να βγει προς τα έξω.

Τα κόστη έχουν ανέβει πολύ ψηλά και για τους επαγγελματίες, που έχουν συγκεκριμένα κέρδη, και για τους ιδιώτες που έχουν συγκεκριμένα εισοδήματα.

Λιμάνι Ναύπλιο
Λιμάνι Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Έχουμε βέβαια τις εξετάσεις στα σχολεία και παρατηρήθηκε μια καθίζηση στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά αυτές δεν ήταν απαγορευτικές για το τριήμερο τα προηγούμενα χρόνια.

Το Ναύπλιο, το τελευταίο διάστημα, κρατήθηκε από τους ξένους τουρίστες και όχι από τους έλληνες, γεγονός που καταδεικνύει πόσο επλήγη το είσοδημα από την πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Ο δεύτερος λόγος που συντελεί στη μειωμένη κίνηση είναι η ειδησεογραφία για τον καιρό. Ο Έλληνας δυστυχώς δεν παρακολουθεί με λεπτομέρεια ποιές ακριβώς περιοχές θα πληγούν, ακούει επικίνδυνα φαινόμενα και έτσι η μπάλα παίρνει όλη τη χώρα.

Πάνω από το 90% των επισκεπτών του Ναυπλίου προέρχονται από την Αθήνα, καθώς η πόλη μας εκτός από πολύ όμορφος είναι και ένας κοντινός προορισμός γι’ αυτούς.  Τώρα φοβήθηκαν πολύ και δεν αποφάσισαν την έξοδο.

Το σοβαρό, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι ότι φέτος, λόγω της οικονομικής δυστοκίας,  όλα θα κρίνονται την τελευταία στιγμή.

Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι δεν αποκλείεται αυτές τις δύο ημέρες που απομένουν να έχουμε αύξηση της ζήτησης», κατέληξε ο κύριος Μιχόπουλος.

Σιδηράς Μεραρχίας Ναύπλιο
Σιδηράς Μεραρχίας Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Φαίνεται λοιπόν πως ακρίβεια αλλά και κακοκαιρία «Genesis» καταφέρνουν πλήγμα στην τουριστική κίνηση του Ναυπλίου, που στόχευε και σε αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να δει δρόμους, σοκάκια και πλατείες να σφύζουν από κίνηση, λόγω του πλήθους των επισκεπτών.   

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis