home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Η τοπική γαστρονομία στην αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής

Ενισχύονται οι εκδηλώσεις προβολής τοπικών προϊόντων στην Περιφέρεια
γαστροτουρισμός

Η τοπική γαστρονομία των περιοχών της Πελοποννήσου φαίνεται πως μπαίνει στην αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Η προβολή και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αλλά και της ιδιαίτερης κουζίνας της κάθε περιοχής μέσω εκδηλώσεων φιλοδοξεί να γίνει πόλος προσέλκυσης γαστρονομικού τουρισμού με κύρια απεύθυνση στους ξένους επισκέπτες των περιοχών αυτών.

spanakopita g54406beee 1280
Φωτό: pixabay/Kbmars

Το θέμα του προγραμματισμού και της οργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Άννας Καλογεροπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Νίκας τουρισμός
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι σχετικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τη Λακωνία ενώ η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει και ήδη επιτυχημένες εκδηλώσεις που εστιάζουν στα ιδιαίτερα προϊόντα κάθε περιοχής.

Πέραν της φυσικής της ομορφιάς, του αρχαιολογικού της ενδιαφέροντος και της ιστορίας της η Πελοπόννησος επενδύει τώρα και στην τοπική της γαστρονομία και τα εξαιρετικά της προϊόντα προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον και μιας ακόμη μερίδας τουριστών, μέσω της ενίσχυσης εκδηλώσεων για την προβολή τους.  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis