home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Άργος: Βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιο Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Δράσεις ανακύκλωσης από τα παιδιά στο χώρο του σχολείου

Βραβεύτηκαν για την περιβαλλοντική τους συνείδηση οι μικροί μαθητές της Δ1 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό «Γύρω-γύρω όλη… η οικονομία», που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία InCommOn.

ΒΡΑΒΕΙΟ

Στόχος των δράσεων του διαγωνισμού ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την αντίληψη ότι η στενότητα των πόρων οδηγεί στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία, την αλληλοεξάρτηση κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος και την αλλαγή νοοτροπίας με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων και όχι στην εκμετάλλευση τους.

Με περιβαλλοντικές δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου και μπαταριών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τα παιδιά έδειξαν την αγάπη τους στον πλανήτη και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην προστασία όλων εκείνων των στοιχείων που συντηρούν τη ζωή στη Γη.

6o δημοτικό σχολείο Άργους
Φωτό: fb/Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημ. Σχολείου Άργους

Τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετήθηκαν σε ειδικούς κάδους που προμήθευσε ο Δήμος Άργους- Μυκηνών και τα ανακυκλώσιμα υλικά δόθηκαν προς διαχείριση στο Δήμο.

Το βραβείο στον Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό των παιδιών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους και οι δράσεις ανακύκλωσης στο χώρο της εκπαίδευσής τους δίνουν ένα ακόμη συν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button