home design 800x400
home design 1170Χ320

Αίγινα: Κάτι συμβαίνει στο νησί-Προσάραξαν δύο σκάφη σε αβαθή νερά

Ευτυχώς σώοι οι επιβάτες και των δύο σκαφών που προσάραξαν έξω από το λιμάνι της Αίγινας
Αίγινα

Κάτι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Αίγινα, καθώς μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α» έξω από το λιμάνι του νησιού τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, το ίδιο βράδυ δύο ακόμη σκάφη, αυτή τη φορά ένα ταχύπλοο και ένα ιστιοφόρο, αντιμετώπισαν προβλήματα, το ένα στη θαλάσσια περιοχής Διαπόριων νήσων του Σαρωνικού Κόλπου και το άλλο λίγο έξω από το λιμάνι της Αίγινας.

Το ταχύπλοο σκάφος «SEVEN SEAS», υπό γερμανική σημαία, άγνωστο για ποιό λόγο βρέθηκε στα αβαθή της Αίγινας με αποτέλεσμα να προσαράξει.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Πειραιά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος-Εληνικής Ακτοφυλακής και στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη που περισυνέλεξαν τους δύο Γερμανούς επιβάτες του ταχύπλοου, ευτυχώς σώους και χωρίς τραυματισμούς, και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας

Στο σημείο της προσάραξης τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

dsc 0097.original
Φωτό: ΛΙμενικό Σώμα

Το ιστιοφόρο σκάφος «POLLUX», υπό Αυστριακή σημαία, βρέθηκε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Αίγινας και προσάραξε σε αμμώδες σημείο.

Αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας και στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE» και με την καθοδήγηση ενός άνδρα του Λιμεναρχείου Αίγινας βοήθησε το ιστιοφόρο να αποκολληθεί και να καταπλεύσει στο λιμάνι με ασφάλεια.

Οι δύο Αυστριακοί επιβάτες του ιστιοφόρου βγήκαν σώοι και αβλαβείς στη στεριά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους τους μέχρι να προσκομίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Η Αίγινα, καθώς το καλοκαίρι ήδη έχει μπει σε τροχιά, προσελκύει μεγάλο πλήθος ντόπιου και ξένου τουρισμού με πολλά σκάφη να προσεγγίζουν το λιμάνι του νησιού και ας ελπίσουμε τα ατυχήματα αυτών των ημερών να είναι τα τελευταία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis