home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Οδηγείται σε κλείσιμο η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου

Γ. Γκιόλας: «Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο για να παραχωρηθεί η Δημόσια Υγεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία»
Νοσοκομείο Άργους

Σε κλείσιμο οδηγείται η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άργους, μετά την άσχημη τροπή που έχει πάρει το θέμα στελέχωσής της, καθώς υπολειτουργεί με έναν διευθυντή και μόλις μια επικουρική γιατρό, ενώ και ο διευθυντής συνταξιοδοτείται και αποχωρεί της μετά τις 30 Ιουνίου.

Μετά την Παιδιατρική Κλινική που δε λειτούργησε ποτέ και την αποδεδειγμένη δυσλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής ένα ακόμη ζωτικό τμήμα της μιας από τις δυο νοσηλευτικές μονάδες του νομού, η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Άργους, οδεύει στην απαξίωση και το κλείσιμο.

hospital ge0629dd65 1280
Φωτό: pixabay/Parentingupstream

«Η τακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πλέον όχι μόνο γνωστή αλλά και απολύτως ξεκάθαρη. Η Δημόσια Υγεία, πρέπει να παύσει να είναι Δημόσια και θα πρέπει να παραχωρηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το αγαθό της Υγείας, πρέπει να παύσει να αποτελεί κοινωνική προσφορά προς τους πολίτες και πρέπει να γίνει προϊόν που θα αποφέρει κέρδη.

Κάτι τέτοιο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Ο εργαζόμενος κόσμος δικαιούται να έχει  δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία αλλά και όλοι, ασφαλισμένοι ή μη, θα πρέπει να περνούν χωρίς να πληρώνουν το κατώφλι του Δημόσιου Νοσοκομείου.

Οι μέρες του Μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού, πλησιάζουν προς το τέλος τους. Μια νέα πολιτική, με επίκεντρο τον άνθρωπο, θα ανακουφίσει τους πολίτες που δοκιμάζονται τελευταία από την ακρίβεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια.

Το αγαθό της Δημόσιας Υγείας, θα παραμείνει «αγαθό» και θα είναι Δωρεάν», τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας.

φωτο γιαννη 3
Φωτό: Γιάννης Γκιόλας

Στη Βουλή η λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής

Ο κ. Γκιόλας φέρνει το κρίσιμο θέμα της λειτουργίας της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε χθες, Δευτέρα 6 Ιουνίου, προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να απαντηθεί το ποιές θα είναι οι ενέργειες για τη στελέχωσή της και αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η διατήρηση και λειτουργία της ή αν θα πέσει στο βωμό των συγχωνεύσεων που συζητούνται για τις δυο νοσηλευτικές μονάδες της Αργολίδας.

Η ερώτηση Γκιόλα προς Πλεύρη

Στην ερώτησή του ο Γιάννης Γκιόλας αναφέρει:

«Η υποστελέχωση σε ιατρικό κυρίως προσωπικό στο Γ.Ν. Αργολίδας αποτελεί κοινό τόπο και θλιβερή διαπίστωση όλων των πολιτών της Αργολίδας καθώς και μερίδας κατοίκων όμορων περιοχών (Τροιζηνίας κ’ Νήσων του Αργοσαρωνικού, Κυνουρίας, Νεμέας), οι οποίοι καταφεύγουν  σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα στη Ν. Μ Άργους η Ψυχιατρική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, η Παιδιατρική δεν λειτούργησε, σοβαρές δε είναι οι ελλείψεις ιατρών και σε άλλες κλινικές, όπως της Ουρολογικής, της Νεφρολογικής κ.α.

Σοβαρότατο πρόβλημα ανακύπτει και στην Γυναικολογική Κλινική, η οποία υπολειτουργεί με έναν Διευθυντή και μία επικουρική ιατρό.

Ο Διευθυντής όμως της Κλινικής θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και την 30η Ιουνίου, αφού πλέον αποχωρεί συνταξιοδοτούμενος, υπηρετών έως το τέλος του μηνός με παράταση λόγω covid.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο από 1ης Ιουλίου δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και να υπάρξει η Γυναικολογική Κλινική της Ν.Μ. Άργους, εφ’όσον θα υπηρετεί μία και μόνη επίκουρος ιατρός.

Τύποις και ουσία δε νοείται ούτε υφίσταται κλινική σε λειτουργία χωρίς Διευθύνοντα και το απολύτως απαραίτητο λοιπό προσωπικό (Επιμελητών και Επίκουρων ιατρών).

labor ge76383f3e 1280
Φωτό: pixabay/Parentingupstream

Οι συνέπειες του διαφαινόμενου πλέον κλεισίματος της Γυναικολογικής είναι για τους πολίτες δυσμενείς έως αφόρητες. Και αυτό γιατί:

1.Προκύπτουν θέματα για τις ήδη παρακολουθούμενες γυναίκες, κυρίως τις εγκύους, αλλά και για πλήθος άλλων γυναικών που εμφανίζουν διάφορες γυναικολογικές παθήσεις.

2.Είναι ιδιαίτερα δυσχερής έως επικίνδυνη η κατάσταση σε έκτακτες, επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες δεν θα είναι δυνατή η ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

3.Αναφύονται οικονομικά προβλήματα από την κατ’ ανάγκη μετακίνηση σε άλλες Δημόσιες κλινικές της Πελοποννήσου ή και της Αττικής, αλλά και λόγω της αναγκαστικής στροφής προς ιδιωτικά κέντρα ή ιδιώτες γυναικολόγους ιατρούς, που δεν μπορούν να επωμισθούν τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, με αποτέλεσμα να στερηθούν την απαιτούμενη φροντίδα και νοσηλεία μονάδες του Δημοσίου. Δηλαδή το αγαθό της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας δεν θα είναι προσιτό ή δυνατό για την πλειονότητα του Αργολικού λαού.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο Υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καλυφθούν αμέσως και όχι πέραν του τρέχοντος μηνός Ιουνίου τα υπάρχοντα κενά σε ιατρικό προσωπικό της Γυναικολογικής Κλινικής της Ν. Μ. Άργους ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί με επαρκή στελέχωση;

2.Είναι εν τέλει στις προθέσεις σας η διατήρηση και λειτουργία της ως άνω Κλινικής  ή άλλα προβλέπουν τα σχέδιά σας στα πλαίσια των συζητούμενων συγχωνεύσεων των Νοσηλευτικών Μονάδων στο νομό Αργολίδας;»

Η υποστελέχωση της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους είναι μαθηματικώς βέβαιον πως θα οδηγήσει στο κλείσιμό της, γεγονός που θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις ήδη βεβαρυμένες λειτουργίες του τομέα της δημόσιας υγείας στο νομό Αργολίδας.

Σχόλια

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis