home design

Ναύπλιο: Σίγησε για πάντα η κιθάρα του Γιάννη Νόνη

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του εξαιρετικού μουσικού και δασκάλου

Σίγησε για πάντα η κιθάρα του εξαιρετικού μουσικού και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Γιάννη Νόνη, που ταξίδεψε σήμερα για τη γειτονιά των αγγέλων κάνοντας μια ολόκληρη πόλη να θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του.

Ο 52χρονος μουσικός βρισκόταν εδώ και πάνω από 20 μέρες υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη και σήμερα έχασε τη μάχη με το θάνατο.  

Γέννημα θρέμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανηψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, ο Γιάννης από μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση.

Εδώ και χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του θείου του, εμφυσώντας την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες Αναπλιωτάκια, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος .

Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, και ανεβασε σε διασκευή το έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη “Άξιον Εστί” σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τον “Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια” από τους “Αχαρνής” σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου με την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Συμμετείχε στη συναυλία των Χαΐνηδων “Βάρδα Φουρνέλο”στο Faliro Summer Theater το Σεπτέμβριο του 2021 μαζί με τους: Δημήτρη Αποστολάκη, Μιχάλη Γαλάνη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, Peter Jaques, Μιχάλη Νικόπουλο και Αγγελική Σύρκου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 4 το απόγευμα,  στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό Ναυπλίου, όπου εδώ και χρόνια διέμενε η οικογένειά του.

Ο χαμός του Γιάννη Νόνη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα μουσικά πράγματα της πόλης και βαθιά θλίψη στους αγαπημένους και τους πολυάριθμους φίλους του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version