home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λυγουριό: Τετραήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αγία Τριάδα (Πρόγραμμα)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Τετραήμερο λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνεται στο Λυγουριό με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου (8.30μμ), στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Τριάδας θα γίνουν χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου ¨Οιφίλοι της παράδοσης” και του Χορευτικού Συλλόγου Αργολίδας του Δήμου Επιδαύρου.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου (9μμ), στον αύλειο χώρο τουναού του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, θα γίνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον γνωστό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα με τίτλο “Σεργιάνι στην Ελλάδα”.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου (7.30μμ), στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας θα γίνει μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και περιφορά εικόνας.

Το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου στην Αγία Τριάδα θα γίνει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Το βράδυ της Δευτέρας (8μμ), στο προαύλιο του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Γ. Σαρρή και του Νίκου Ι. Καλαματιανού “Αλληλογραφία Λυγουριατών Στρατιωτών”. Πρόκειται για την αλληλογραφία από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική Καταστροφή (περίοδος 1912-1922). Η παρουσίαση θα γίνει από την Εύη Αισώπου, φιλόλογο και τον Γιώργο Κόνδη, κοινωνιολόγο.

Αγία Τριάδα Λυγουριό γιορτή πρόγραμμα

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis