home design

Αργολίδα-Αρκαδία: Λιώνουν στο λιοπύρι οι πυροσβέστες στα περιπολικά, χωρίς συμβάν

Χωρίς κατάλληλα πυροφυλάκια και πυροφύλακες οι δύο νομοί

Στο λιοπύρι και για 15 ώρες περίπου λιώνουν οι πυροσβέστες των περιπολικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αργολίδα και την Αρκαδία, χωρίς να υπάρχει κανένα συμβάν, καθώς οι χώροι που σταθμεύουν τα μισά και πλέον οχήματα είναι ακατάλληλοι, συχνά δίπλα σε κεντρικούς δρόμους, με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, με αποτέλεσμα εξαντλημένα από τη ζέστη πληρώματα, που στην πορεία πιθανά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές, χωρίς την απαιτούμενη σωματική και ψυχική ενέργεια.

«Να είναι εκτεθειμένος ο πυροσβέστης γιατί βρίσκεται σε κατάσβεση πυρκαγιάς οκ ,να το καταλάβουμε. Εδώ μιλάμε περιπολικό με το ίδιο πλήρωμα 10 ώρες στον ήλιο χωρίς λόγο και χωρίς συμβάν», καταγγέλλει το Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας-Αρκαδίας.

Παράλληλα, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο είναι τα πυροφυλάκια και οι πυροφύλακες, καθώς διασφαλίζουν την έγκαιρη επέμβαση σε πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Φωτό: fb/Kostis Chronopoulos

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία του Σωματείου των δύο νομών της Πελοποννήσου «έως το 2011 όλα τα πυροφυλάκια επανδρώνονταν κανονικά, τουλάχιστον για 10 ώρες καθημερινά υπήρχε πυροφυλακας, υπερυψωμένο στέγαστρο , κυάλια, κτλ.

Από το 2012 αφού αρκετοί πυροφυλάκες έγιναν πενταετείς πυροσβέστες σιγά-σιγά τα πυροφυλάκια άρχισαν να εγκαταλείπονται και να μην λειτουργούν. Φτάνοντας τώρα στο 2022, δέκα χρόνια μετά, αρκετά από αυτά τα πυροφυλάκια δεν λειτουργούν καθόλου, άλλα δεν επανδρώνονται καθημερινά  και άλλα έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Αυτά αναρωτιόμαστε σαν σωματείο δεν τα βλέπουν οι υπεύθυνοι; Σαν σωματείο επιφυλασσόμαστε για όποια νόμιμη ενέργεια ».

Καθώς το καλοκαίρι που διανύουμε αναμένεται να είναι θερμότερο από τα προηγούμενα και επομένως και δυσκολότερο στο θέμα της εκδήλωσης πυρκαγιών η εξάντληση των πυροσβεστών πριν καν φτάσουν σε φωτιά αλλά και η έλλειψη πυροφυλακίων και πυροφυλάκων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που ταλανίζει τη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια κάθε θέρος.   

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version