home design 800x400
home design 1170Χ320

Πυροσβέστες και εξοπλισμό στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα

Με φόντο τις πυρκαγιές του 2021 τα μέτρα ετοιμότητας για το καλοκαίρι
Πυροσβέστες 1

Πάνω από 200 πυροσβέστες και τεχνικός εξοπλισμός από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία θα φτάσουν στην Ελλάδα, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την άμεση υποστήριξη, σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας δασικών πυρκαγιών.

Πυροσβέστες 2
Φωτό: fb/Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Αρχείο

Να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2021, η Ελλάδα παρουσίασε περίπου 65 ταυτόχρονες πυρκαγιές την ημέρα, με καταστροφικές συνέπειες, ενώ αυξημένα μέτρα δηλώνει πως θα πάρει η κυβέρνηση για το φετινό καλοκάιρι.

Ήδη οι χάρτες της πολιτικής προστασίας επικαιροποιούνται καθημερινά, σημειώνοντας τις επικίνδυνες για πυρκαγιά περιοχές. Για σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στα «κόκκινα» βρίσκεται η Αργολίδα και Κορινθία.

«Με τις ελληνικές Αρχές, έχουμε συμφωνήσει για την παρουσία περισσότερων από 200 πυροσβεστών υψηλής ειδίκευσης από όλη την ήπειρό μας για να υποστηρίξουν τους εθνικούς πυροσβέστες, όταν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχεία απόκριση, αλλά θα εξασφαλίσει επίσης μια σημαντική ανταλλαγή πρακτικών για όλους τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες», δήλωσε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνς Λέναρτσιτς.

Πυροσβέστες 3
Φωτό: fb/Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Αρχείο

Η συνεργασία αυτή προστίθεται στα μέτρα ετοιμότητας της ΕΕ για τις δασικές πυρκαγιές, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης τον στόλο των βομβαρδιστικών νερού μέσω του «rescEU», τα οποία διατίθενται στα κράτη-μέλη και στα συμμετέχοντα κράτη της ΕΕ στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis