home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Ταλαιπωρία χωρίς λόγο κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων

Οι πολίτες που μεταβιβάζουν τα οχήματά τους υποχρεώνονται να εξυπηρετούνται από μία μόνο Τράπεζα και μάλιστα θα πρέπει να είναι κάτοχοι κάρτας της
Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας

Ένα σοβαρό αλλά όχι δυσεπίλυτο πρόβλημα έχει προκύψει στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας, κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων, μότο και επαγγελματικών οχημάτων. Οι πολίτες που μεταβιβάζουν τα οχήματά τους υποχρεώνονται να «εξυπηρετούνται» από μία μόνο Τράπεζα και μάλιστα θα πρέπει να είναι κάτοχοι κάρτας της.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπλέκουν σε χρονοβόρα γραφειοκρατία ή πληρώνουν υπέρογκες προμήθειες χάνοντας χρήμα και χρόνο.

Το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των πολιτών θα μπορούσε να λυθεί με την τοποθέτηση ενός μηχανήματος POSστο Τμήμα Συγκοινωνιών.

Στη βουλή το θέμα

Αναφορά κατέθεσε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με χαρακτηριστική ευκολία και αφορά στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας μετά από επιστολή που απέστειλε  η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς του Γ. Γκιόλα  και το κείμενο της επιστολής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Η Αναφορά Γκιόλα

Όπως σημειώνεται στην Αναφορά με θέμα «Να λυθεί άμεσα το θέμα της πληρωμής του παραβόλου μεταβίβασης οχημάτων στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας»:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 3319/30-5-2022 επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστό ένα σοβαρό αλλά όχι δυσεπίλυτο πρόβλημα που έχει προκύψει στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας, κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων, μότο και επαγγελματικών οχημάτων.

Η πληρωμή του παραβόλου γίνεται μόνο με ένα συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα και μόνο αν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος κάρτας. Αυτό δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή, αναγκαστική συνεργασία με άλλα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν υπέρογκες χρεώσεις αλλά και φορτώνουν με ταλαιπωρία τους συναλλασσόμενους.

Όπως σαφέστατα αναφέρεται στην επιστολή, το θέμα μπορεί να λυθεί εύκολα με την τοποθέτηση ενός μηχανήματος POSστο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας.

Είναι πράγματι απορίας άξιον, πως σε εποχή που οι συναλλαγές γίνονται με εξαιρετική ταχύτητα και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται πλέον το πλήθος των εγγράφων και των επισκέψεων σε Υπηρεσίες, να υπάρχουν πολίτες που ταλαιπωρούνται για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο της επιστολής.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

Η επιστολή της ΟΕΒΕ Αργολίδας

Η ΟΕΒΕ Αργολίδας αναφέρει στη σχετική επιστολή της: 

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα πρόβλημα που δημιουργείται στο υπουργείο στο τμήμα συγκοινωνιών Αργολίδας κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων, μότο, επαγγελματικών οχημάτων. Για  την μεταβίβαση οχήματος απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου να γίνει σε ένα  συγκεκριμένο τραπεζικό  ίδρυμα .Οι συναλλαγές με το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα γίνονται μόνο εφόσον υπάρχει χρεωστική κάρτα του  τραπεζικού ιδρύματος, δημιουργώντας  τεράστιο πρόβλημα, ταλαιπωρία στους πολίτες   και καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις. Αν απευθυνθούμε σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις (προμήθεια). Ενώ διανύουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση εδώ έχουμε μια καθυστέρηση η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ταλαιπωρία και καθυστέρηση στις μεταβιβάσεις. Η λύση είναι πολύ απλή τοποθετώντας ένα pos στο τμήμα συγκοινωνιών Αργολίδας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την  διευθέτηση του προβλήματος ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και οι καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis