home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τσουλώντας πας στην πόλη. Ηλεκτρικά ποδήλατα και στο Ναύπλιο

Μέσω κινητού ή ειδικής κάρτας θα μπορούν να τα «ξεκλειδώνουν» οι πολίτες
san francisco g18ec87e60 1280

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κινηθείς στην πόλη παρά…. τσουλώντας, όπως εδώ και πολλά χρόνια κάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά ποδήλατα. Το παράδειγμα των ευρωπαίων ετοιμάζεται να ακολουθήσει και το Ναύπλιο.

Οι ξεκούραστες ορθοπεταλιές αλλά και η βιώσιμη μικροκινητικότητα απ’ άκρη σ’ άκρη των μεγάλων και των μικρότερων Δήμων αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, κι έτσι και ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρά στην προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης καθώς και 2 ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ, μετά την έγκριση του κονδυλίου χρηματοδότησής τους, ύψους 318.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

cycles g3c122ebf6 1280
Φωτό: pixabay/bboellinger

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα διατίθενται σε συγκεκριμένα σημεία – σταθμούς μέσα στην πόλη, και κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να τα «ξεκλειδώσουν» μέσω ειδικής εφαρμογής (application), την οποία οι θα «κατεβάζουν» από το κινητό τους, είτε με ειδική κάρτα.

Να πούμε ότι στην πόλη εδώ και χρόνια διατίθενται συμβατικά ποδήλατα για μετακινήσεις και περιήγηση αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα.

Στις υποστηρικτικές λειτουργίες των νέων «ξεκούραστων» ποδηλάτων έχει προβλεφθεί η δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος.

bicycle gde5df3b7a 1280
Φωτό: pixabay/FotoRieth

«Ο Δήμος Ναυπλιέων απόλυτα προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας, μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Στην εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος είναι το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος μας δηλώνει παρών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα μας πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας. Επιδιώκουμε καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον», δηλώνει η Δημοτική Αρχή.

Ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθεί κάποιος ειδικά στην πόλη του Ναυπλίου χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, χωρίς να ψάχνει ώρες για πάρκινγκ, χωρίς να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί και φυσικά να απολαμβάνει τις ομορφιές της πόλης δεν είναι άλλος παρά τσουλώντας ξεκούραστα με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis