home design 800x400

Στην Κόρινθο ο Χρήστος Στυλιανίδης για επί χάρτου άσκηση πυροπροστασίας

«ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022», για προληπτική εκκένωση της περιοχής Πευκαλίου -Φραγκολίμανου

Στο Δημαρχείο της Κορίνθου βρέθηκε χθες, Τρίτη 31 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στα πλαίσια της επί χάρτου άσκησης πυροπροστασίας «ΣΟΛΥΓΕΙΑ 2022», που αφορά σε προληπτική και οργανωμένη εκκένωση των οικισμών Πευκαλίου –Φραγκολίμανου σε περίπτωση πυρκαγιάς.  

Φωτό: Δήμος Κορινθίων

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος επεσήμανε στον υπουργό τους αυξημένους κινδύνους και την ιδιαιτερότητα της περιοχής του Αμονίου και τον ενημέρωσε για το σχεδιασμό που έχει αναπτύξει ο Δήμος για την πυροπροστασία της.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε πυρκαγιά, ημέρα Κυριακή 3 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, 3 χιλιόμετρα ΒΔ του Πευκαλίου στη θέση «Βάγια». Οι συνθήκες είχαν οριστεί ως εξής: Θερμοκρασία 38 βαθμούς Κελσίου, υγρασία 20%, άνεμοι 5 μποφόρ και οι 213 μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011)  θα πρέπει να απομακρυνθούν σε 180 λεπτά.

Φωτό: Δήμος Κορινθίων

Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δήμου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων και στόχος ήταν να καταγραφούν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.  

Φωτό: Δήμος Κορινθίων

«Οφείλουμε όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά να είμαστε σωστά και απόλυτα προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουμε τους κατοίκους και την περιοχή ασφαλείς», τόνισε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Σχόλια

Exit mobile version