Home design
home design

Χωρίς μάσκες όλοι από σήμερα σε εσωτερικούς χώρους

Υποχρεωτικές ακόμη σε νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
μάσκα kn95

Χωρίς μάσκες προστασίας θα κυκλοφορούν από τις 6 το πρωί σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου σε εσωτερικούς χώρους οι πολίτες ενώ υποχρεωτικές παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και στα αστικού τύπου Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως λεωφορεία, μετρό, τρόλει, τραμ και ηλεκτρικός.  

Χωρίς μάσκα θα μπορούν να είναι και οι επιβάτες υπεραστικών λεωφορείων και αεροπλάνων που έχουν αριθμημένες θέσεις ενώ όσον αφορά τα πλοία η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα κάνει τις εισηγήσεις της εντός της εβδομάδας.

Στις εκπαιδευτικές δομές, σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, η υποχρεωτική χρήση μάσκας περιορίζεται μόνο στις ημέρες των εξετάσεων μέσα στις αίθουσες.

Φωτό: Αρχείο

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις: «Με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε ότι από 1/6/2022 έως και 15/9/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς κι εξωτερικούς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίας που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους».

Στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών θα είναι η χρήση ή μη της μάσκας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας συνιστά στις ομάδες υψηλού κινδύνου να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν.

rapid test
Φωτό: Αρχείο

Όσον αφορά στο μέτρο της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) αυτό παραμένει υποχρεωτικό μόνο για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί το ποια μέτρα προστασίας θα επανακάμψουν. Προς το παρόν καλοκαίρι χωρίς μάσκες για όλους.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis