home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Καθιερώθηκαν δύο νέες γιορτές τοπικής σημασίας σε Κρανίδι και Άστρος

Στην καθιέρωση νέων δημόσιων εορτών τοπικής σημασίας για τέσσερεις Δήμους της Χώρας, προχώρησε η Κυβέρνηση. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Κρανίδι και Άστρος θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τον Αρχιμανδρίτη Αρσενίο Κρέστα και την επέτειο της Μάχης της Ιεράς Μονής Προδρόμου το έτος 1826.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στη μία περίπτωση.

Ειδικότερα:

  • Με το αριθμ. 40/2022 Π.Δ., καθιερώνεται η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου κάθε έτους, επέτειος του ηρωικού θανάτου (28 Νοεμβρίου 1822) του εκ Κρανιδίου Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα, οπλαρχηγού της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, ως δημοσία εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας Νομού Αργολίδας.
  • Με το αριθμ. 41/2022 Π.Δ. καθιερώνεται η 8η Αυγούστου, επέτειος της Μάχης της Ιεράς Μονής Προδρόμου το έτος 1826, ως δημοσία εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας.
  • Με το αριθμ. 38/2022 Π.Δ., καθιερώνεται η 11η Ιουνίου, επέτειος της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

    Από τις διατάξεις του διατάγματος προκαλείται επί του τακτικού προϋπολογισμού και επί του προϋπολογισμού του Δήμου Αγρινίου και των λοιπών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ., που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη, από τυχόν απασχόληση κατά την 11η Ιουνίου, ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου, προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και λοιπών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. που λειτουργούν στον εν λόγω Δήμο, βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση και την ως εκ τούτου καταβολή της προβλεπόμενης για τις εξαιρέσιμες ημέρες, σχετικής αποζημίωσης. 
  • Με το αριθμ. 39/2022 Π.Δ. καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Νομού Άρτας η 23η Αυγούστου, κατά την οποία εορτάζει η Ιερά Μονή Σέλτσου, στη μνήμη του ολοκαυτώματος των Σουλιωτών στην Ιερά Μονή, τον Απρίλιο του 1804.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button