home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Χρωματιστός επίλογος στη φετινή χρονιά από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Συνάντηση των μαθητών των δύο Σχολείων Τέχνης του νομού στην Εικαστική Έκθεση
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας- Έκθεση

Έναν χρωματιστό επίλογο θέλησαν να δώσουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Η ευκαιρία δόθηκε με την Εικαστική Έκθεση που διοργανώθηκε στο χώρο του σχολείου, με τα έργα των νεαρών επίδοξων καλλιτεχνών που φοιτούν στο σχολείο της Προσύμνης.

dsc0633 2
Φωτό: Μάγδα Μάρα

Τα παιδιά υποδέχτηκαν με περισσή χαρά τους επισκέπτες και τους ξενάγησαν τόσο στο χώρο της έκθεσης όσο και στους χώρους του σχολείου, εξηγώντας μάλιστα με ζήλο στους υποψήφιους μαθητές της επόμενης χρονιάς το έργο που επιτελείται εκεί.

Ανάμεσα στους επισκέπτες βρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι της Προσύμνης που με νοσταλγία έβλεπαν να ζωντανεύει και πάλι το όμορφο Δημοτικό τους Σχολείο, που τόσα χρόνια ήταν κλειστό και απογυμνωμένο από κάθε είδους δραστηριότητα.  

Την έκθεση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και οι «γείτονες» μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Μουσικής με ειδίκευση στην τρομπέτα, Κωνσταντίνο Συρράκο, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων και της σύσφιξης των σχέσεων των δυο Σχολείων Τέχνης του νομού.

283909100 5896960510319729 3286189981792906888 n
Φωτό: Μάγδα Μάρα

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που μαθητές του Μουσικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Καλλιτεχνικό Σχολείο καθώς μέσα στη χρονιά δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες συνάντησης των μαθητών των δύο σχολείων είτε μέσω κοινών εκδηλώσεων είτε μέσω συνεργασιών.

«Η Τέχνη είναι κατά έναν τρόπο μοίρασμα, είναι επικοινωνία, συνεργασία, αλληλοσυμπλήρωση. Είναι ιδέες που εκφράζονται, που ερμηνεύονται, που διασταυρώνονται, που πυροδοτούν καινούργιες ιδέες και απόψεις, που υποστηρίζονται αλλά και διαφέρουν. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα που στη σύγχρονη εκπαιδευτική σκέψη ορίζεται ως σώμα γνώσεων ταυτόχρονα όμως και ως αναπτυξιακή δραστηριότητα», επεσήμανε η Εικαστικός-Καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου, Μάγδα Μάρα.

Αναφερόμενη στο πώς αντιμετωπίζεται η καλλιτεχνική δημιουργία στο σημερινό ελληνικό σχολείο και με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα η κ. Μάρα τόνισε πως «Οι μαθητές έχουν φαντασία, γιατί κάθε νέος άνθρωπος έχει φαντασία που πρέπει όμως να προστατεύεται και δυστυχώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν προστατεύει τη φαντασία του νέου, αντίθετα την εγκλωβίζει πολλές φορές σε ατέρμονες και αδιέξοδες εκπαιδευτικές πρακτικές».

dsc 0378
Φωτό: Μάγδα Μάρα

Το Σχολείο δεν πρέπει να απογυμνώνεται από την ευχαρίστηση, από τη χαρά της δημιουργίας, από την ανάγκη έκφρασης αλλά και εκτόνωσης των συναισθημάτων. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έπρεπε να είναι η προτεραιότητα για να αποφορτίσει το άγχος των μαθητών.

Τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία είναι μικρές οάσεις διότι καλλιεργούν τη φαντασία και είναι πραγματικά υπέροχο για μας τους εκπαιδευτικούς να το διαπιστώνουμε μέσα από τις δημιουργίες και τα χαμόγελα των μαθητών μας».

283965509 5896958073653306 7722343613582075735 n
Φωτό: Μάγδα Μάρα

Μια ελπιδοφόρα για το μέλλον και την εδραίωση στην τοπική κοινωνία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας χρονιά τελειώνει με τον πιο χρωματιστό τρόπο προοιωνίζοντας μια ακόμη δημιουργικότερη από το Σεπτέμβριο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis