home design 800x400
home design 1170Χ320

Θρίαμβος στις Κάννες για την παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια

Χρυσός Φοίνικας για «Το τρίγωνο της θλίψης» και τον Ρούμπεν Έστλουντ
Χιλιαδού Εύβοιας

Οι μαγικές εικόνες της παραλίας Χιλιαδού στην Εύβοια έκλεψαν τις εντυπώσεις στο 75ο Φεστιβάλ των Καννών, με την ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ «Το τρίγωνο της θίψης» να κερδίζει το «Χρυσό Φοίνικα».

Καννες festival de cannes
Φωτό: Festival de Cannes

Τα γυρίσματα της ταινίας, η παραγωγή της οποίας έγινε από την ελληνική εταιρεία Heretic films του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά, πραγματοποιήθηκαν στη Χιλιαδού της Εύβοιας μετά από πρόταση των παραγωγών καθώς αρχικά ήταν να γυριστεί στην Ταΐλάνδη.

Για εμπειρία που τον έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα περισσότερο μίλησε ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ, αναφέροντας «Τα γυρίσματα ήταν φανταστικά και πραγματικά δεν υπερβάλλω. Για εμένα η περίοδος που πέρασα στην Ελλάδα ήταν μία από αυτές τις εμπειρίες που με έκαναν να αγαπήσω την δουλειά μου ακόμη περισσότερο. Το συνεργείο ήταν έμπειρο και πρόθυμο, ενώ οι ντόπιοι ήταν φιλικοί και μας διευκόλυναν. Οι τοποθεσίες στην Χιλιαδού είναι μοναδικές».

Χιλιαδού marian lei
Φωτό: wikipedia/Marian Lei

Οι πανέμορφες εικόνες από την πολύπαθη, λόγω των περυσινών πυρκαγιών, Εύβοια δίνουν μια ανάσα ζωής στο τουριστικό της προϊόν, καθώς θα ταξιδέψουν μέσω της ταινίας σε όλο τον κόσμο¨, κάνοντας γνωστό το νησί.  

Η ταινία «Το τρίγωνο της θίψης» εκτός από την ελληνική εταιρεία παραγωγής είναι συμπαραγωγή Σουηδίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Γαλλίας.

Κάννες Νικόλας Γιατρομανωλάκης nicholas yatromanolakis
Φωτό: fb/Νικόλας Γιατρομανωλάκης Nicholas Yatromanolakis

Ο σκηνοθέτης, που κερδίζει για δεύτερη φορά το Χρυσό Φοίνικα -η πρώτη φορά ήταν με το «Τετράγωνο»- σε συνέντευξή του στο «αθηνόραμα» λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες είχε δηλώσει: «Όταν είδαμε τη Χιλιαδού δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Ταίριαζε απόλυτα με το σενάριο και ταυτόχρονα προσέφερε κάτι ξεχωριστό. Οπουδήποτε κι αν κοίταζα υπήρχε κάτι μοναδικό, σαν ορόσημο. Από τη μία ήταν τα βουνά που δε θα μπορούσαν να βρίσκονται αλλού, από την άλλη ακριβώς απέναντι υπάρχει το νησί Χέλιαθο. Συνολικά η Χιλιαδού ήταν τόσο επιβλητική που θα μπορούσε να ‘ναι ακόμα ένας χαρακτήρας στην ταινία. Επομένως δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε τρόπους να καδράρουμε τη φύση και να κάνουμε τα γυρίσματα εκεί. Προσωπικά ερωτεύτηκα τη Χιλιαδού, είχα πάει ήδη δύο φορές πριν ξεκινήσει η παραγωγή και μετά έμεινα για επτά εβδομάδες σερί. Δεν ξέρω αν για αυτό ευθύνεται το ότι είχα ένα καταπληκτικό γύρισμα εκεί, αλλά ομολογώ πως η Χιλιαδού έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

«Βραβείο» ομορφιάς λοιπόν για τη μοναδική παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας που, μέσω της κατάκτησης του Χρυσού Φοίνικα από την ταινία «Το τρίγωνο της Θλίψης», θα γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis