Home design

Πελοπόννησος: Ανακατανομή των βουλευτικών εδρών μετά την απογραφή

Ακλόνητες μένουν οι τρεις έδρες της Αργολίδας

Ανακατανομή των βουλευτικών εδρών σε νομούς της Πελοποννήσου αναμένεται να φέρει η απογραφή του 2021, με την Αργολίδα όμως να μην κινδυνεύει να χάσει τις 3 έδρες που κατέχει στη Βουλή.

Τα αποτελέσματα της απογραφής έχουν βέβαια καθυστερήσει δραματικά και καθώς οι επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, μάλλον φαίνονται στον ορίζοντα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για νυν και υποψήφιους βουλευτές το ότι δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ποιοι νομοί χάνουν και ποιοι κερδίζουν έδρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός πληθυσμός της Πελοποννήσου, όπως μάλλον και όλης της Ελλάδας, παρουσιάζει μείωση και απορίας άξιον είναι ποιοι νομοί θα ωφεληθούν και ποιοι θα χάσουν.

Στο κυνήγι της επιπλέον έδρας έχει μπει η Μεσσηνία και πιθανώς και η Κορινθία, καθώς σχεδόν βέβαιη είναι η απώλεια έδρας της Λακωνίας και αβέβαιο το μέλλον μιας έδρας στην Αρκαδία.

Πολλοί βουλευτές και πολιτευτές έχουν ήδη ζητήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τον οποίο θα γίνουν οι μεθεπόμενες εκλογές, απαιτώντας ακόμη πιο ενισχυμένο bonus εδρών για το πρώτο κόμμα, με το Μαξίμου να μην ενδίδει προς το παρόν στις απαιτήσεις.

Τις αυξομοιώσεις στις έδρες θα καθορίσει και η για πρώτη φορά προσμέτρηση στα αποτελέσματα της ψήφου των ομογενών στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, όπου οι έδρες γίνονται 15 από 12 που ήταν έως τώρα.

Τρεχάτε ποδαράκια μου λοιπόν για τους υποψηφίους που μαλλον προαισθάνονται ότι το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό και δεν αποκλείεται να κομίσει κάλπες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, και να φέρει αναμπουμπούλα στην κατανομή των εδρών στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

Exit mobile version