home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στυμφαλία: Η προστασία του περιβάλλοντος επίκεντρο των δράσεων στο Μουσείο Περιβάλλοντος

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμά ο Δήμος Σικυωνίων
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 1

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας τιμά ο Δήμος Σικυωνίων με ένα διήμερο εκδηλώσεων στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη».

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 3
Φωτό: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Έτσι, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 12.30 το μεσημέρι, το βιβλίο «Σώζοντας τον Πλανήτη» των Θεόδωρου Λιανού, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναστασίας Ψειρίδου, Καθηγήτριας Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα παρουσιαστεί με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του πλανήτη.

banner ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος και τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της θεωρίας της «κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο».

Θα μιλήσουν:

Ελένη Ζαγγανά, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας, Εργαστήριο Υδρογεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη σε μικρούς και … λίγο μεγαλύτερους με την παρουσίαση της παράστασης «Οι φύλακες της Λίμνης», την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης «Φύλλο-Σοφώ» και τον Σύλλογο Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», συνδυάζει πρόζα με κουκλοθέατρο και είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου κουκλοθέατρου που πραγματοποιήθηκε όλη τη χρονιά στο Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Σικυωνίων, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων από την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 2
Φωτό: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος στην αιχμή του δόρατος του Δήμου Σικυωνίων, στον ιδανικότερο χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις αυτές και δεν είναι άλλος από το Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας, μιας περιοχής που αποτελεί έναν σημαντικό ορεινό υγροβιότοπο με σπουδαία βιοποικιλότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis