home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομία

Πελοπόννησος: Επί τάπητος σημαντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα

Δακοκτονία, άρδευση και αναδασμός στην κορυφή της ατζέντας

Σημαντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα τέθηκαν επί τάπητος χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και των 6 Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας.

Νίκας σύσκεψη πρωτογενής τομέας

Η πορεία της δακοκτονίας, θέματα σχετικά με την άρδευση στις Περιφερειακες Ενότητες και η εξέλιξη των αναδασμών στην Αργολίδα, το Φενεό και το Δώριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων.

Παράλληλα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», που ήδη ξεκίνησε από την Τριφυλία, η οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από τς ΔΑΟΚ σχετικά με επιστημονικά θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας και η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Ο πρωτογενής τομέας, ένας ζωτικός πνεύμονας της οικονομίας της Πελοποννήσου, τα τελευταία χρόνια υφίσταται καθίζηση καθώς η στήριξη και η ενίσχυση που ζητούν από τις κυβερνήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι παραπέμπεται στις καλένδες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button