home design 800x400

Μονεμβασιά: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου

Εξειδικευμένοι εναερίτες στους φράκτες ανάσχεσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του Κάστρου της Μονεμβασιάς, που αφορά στην προστασία της παλιάς πόλης και που, μετά την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να τονώσει τις συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις κτηριακές υποδομές.

Στο πλαίσιο του έργου τα υλικά μεταφέρονται στην περιοχή με ελικόπτερο ενώ το έργο της κατασκευής των φρακτών ανάσχεσης έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένους εναερίτες τεχνίτες.

Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το έργο προβλέπει, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και εγκατάσταση ενόργανης παρακολούθησης της κατάστασης.

Χθες, Τρίτη 24 Μαΐου, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Βερούτης.

Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το σημαντικό και μεγάλου βαθμού δυσκολίας έργο της σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του Κάστρου της Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 – 2020 και για την υλοποίηση του έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μονεμβασίας.

Σχόλια

Exit mobile version