home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ο Φάρος της Σαπιέντζας

Μοναδικής αρχιτεκτονικής μνημείο στο σύμπλεγμα των Οινουσσών
φαρος Σαπιέντζα

Νεότερο Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίστηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Φάρος της νήσου Σαπιέντζας, στο σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών.

Ο Φάρος της Σαπιέντζας, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Μεθώνης του Δήμου Πύλου–Νέστορος, κατασκευάστηκε την περίοδο 1880-1885, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της ναυσιπλοΐας της περιοχής και αποτελεί μοναδικό μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και καθηλωτική θέα.

Φάρος στη νήσο Σαπιέντζα
Φωτό: wikipedia

«Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της κοινωνίας της Μεθώνης, ύστερα από τις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και της Κοινότητας Μεθώνης», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάςτης περιοχής.

Σαπιέντζα
Φωτό: Νήσος Σαπιέντζα/wikipedia

Ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα λοιπόν μπαίνει στον κατάλογο των Νεοτέρων Μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, αυξάνοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και την προβολή της Σαπιέντζας σε ολόκληρο τον κόσμο

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis