home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αγανάκτηση γονέων για τις ελλείψεις παιδιάτρων στο Γ.Ν. Αργολίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου την Παρασκευή
Παιδίατρος

Την αγανάκτηση των γονέων στο Ναύπλιο έχουν προκαλέσει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία των Παιδιατρικών Τμημάτων, λόγω έλλειψης παιδιάτρων, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας εδώ και αρκετό καιρό.

Η αδυναμία κάλυψης των παιδιών οδήγησε την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου να προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο την Παρασκευή 27 Μαΐου, στη 1.15 το μεσημέρι, με αίτημα την άμεση παιδιατρική κάλυψη των δύο νοσηλευτικών μονάδων του νομού.

Νοσοκομείο Ναυπλίου
Φωτό: Αρχείο

Να υπενθυμίσουμε ότι, αυτή τη στιγμή στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους δεν υπηρετεί κανένας παιδίατρος, ενώ στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου υπηρετεί μία παιδίατρος με βαθμό Διευθυντή.

Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει το πρόγραμμα των εφημεριών ενώ είναι ανεπαρκής η παιδιατρική κάλυψη στα νεογνά που γεννιούνται στις Μαιευτικές Κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία, ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη, παραμένει ακόμη ανενεργή.

Νοσοκομειακά
Νοσοκομείο Άργους (Αρχείο αναγνώστη)

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, καθώς ακόμη δεν έχουν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις παιδιάτρων, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια και ταλαιπωρία στους πολίτες και ειδικά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες εκτός από την παιδιατρική περίθαλψη αναζητούν και εμβολιαστική κάλυψη στις παιδιατρικές δομές της Αργολίδας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου καλεί λοιπόν τα μέλη της, τους γονείς και κηδεμόνες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των Σχολείων, τους πολίτες, καθώς και όλους τους Φορείς, Συλλόγους, Ενώσεις της περιοχής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή για το φλέγον ζήτημα της παιδιατρικής κάλυψης στο Γ.Ν. Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis