home design

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η νέα γενιά στο τιμόνι της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Ψηλά στις προτιμήσεις ο Ναυπλιώτης Παύλος Χρηστίδης

Η νέα γενιά του κινήματος αναμένεται να βρεθεί στο τιμόνι της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων των 4.500 συνέδρων, που ψήφισαν χθες, Κυριακή 22 Μαΐου, στο Τάε Κβο Ντο στην Αθήνα.

Φωτό: fb/Νίκος Ανδρουλάκης

Ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται ο Ναυπλιώτης δικηγόρος Παύλος Χρηστίδης, που ήταν και υποψήφιος στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη ηγεσίας του κινήματος.

Φωτό: Αρχείο

Ο Παύλος Χρηστίδης, που έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ναυπλιέων, όπως φαίνεται συγκεντρώνει και ψήφους από την πλευρά Ανδρουλάκη.

Οι υποψήφιοι για τη νέα Κ.Ε ήταν 464 και οι σύνεδροι είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν έως και 45 απ’ αυτούς.

Η τελική λίστα θα διαμορφωθεί αφού υπολογιστούν οι ποσοστώσεις καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος ισχύει η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και των νέων κάτω των 35 ετών, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.

Φωτό: fb/Νίκος Ανδρουλάκης

Η καταμέτρηση συνεχίζεται έως τώρα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρωτιά εξασφαλίζει ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος , που αναμένεται να προταθεί και για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Ψηλά εκλέγονται και ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης , στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά που στήριξε στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας τον Γιώργο Παπανδρέου, πολλά «προεδρικά» στελέχη από τις νεότερες γενιές, όπως ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης , που βρίσκεται στο στενό επιτελείο του νέου προέδρου, ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος, ο Αντώνης Σαουλίδης ,αυτοδιοικητικός από τη Θεσσαλονίκη και υποψήφιος βουλευτής, η Μάρα Κουκουδάκη, βασικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος , υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς από τα Γιάννενα, ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Έλενα Αναστασίου, διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, δύο στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, ο Μανώλης Όθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που στηρίχθηκαν από την προεδρική πλευρά όπως και ο Πέτρος Ευθυμίου, πρώην υπουργός που είχε το συντονισμό της τριήμερης διαδικασίας του Συνεδρίου, ως επικεφαλής του Προεδρείου.

Φωτό: fb/Νίκος Ανδρουλάκης

Νέες καταστατικές αλλαγές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι καταστατικές αλλαγές που έρχονται, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η άρση του ασυμβίβαστου για τον Γραμματέα του κόμματος, ο οποίος πλέον θα μπορεί να είναι και υποψήφιος βουλευτής, ενώ σημαντικές είναι και οι αλλαγές για την ανανέωση, τις θητείες και την εκπροσώπηση στα όργανα του κόμματος:

– Όλα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής όταν επανεκλέγονται, θα πρέπει να ανανεώνονται κατά 25%.

– Σε όλα τα κομματικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής δεν επιτρέπονται θητείες πάνω από 12 συνεχόμενα έτη.

– Σε όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και η εκπροσώπηση των νέων κάτω των 35 ετών τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.

– Θεσμοθετείται από εδώ και στο εξής ανώτατο όριο πλήρων συνεχόμενων θητειών: τρεις για βουλευτές που αντιστοιχούν σε 12 έτη και δύο για ευρωβουλευτές που αντιστοιχούν σε 10 έτη.

Φωτό: fb/Νίκος Ανδρουλάκης

Για τις θητείες και την ανανέωση των κομματικών οργάνων ως εκκίνηση-έναρξη ορίζεται το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και για εκείνες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών οι πρώτες μετά την ίδρυση του φορέα εκλογές για την ανάδειξη εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αντίστοιχα.

– Η διάκριση κόμματος και κράτους πρέπει να διέπει την συγκρότηση όλων των κομματικών οργάνων και τις αντίστοιχες πρακτικές και νοοτροπίες.

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων της εκλογής που θα δείξει και τον τελικό ανθρωπογεωγραφικό «χάρτη» της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version