home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Άργος: Οι εξετάσεις έφεραν αλαλούμ με τα μαθητικά δρομολόγια

Οι μαθητές έψαχναν για λεωφορείο στο 3ο ΓΕΛ Άργους - Τι συνέβη

Ξεκίνησαν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το ωράριο στα σχολεία, χωρίς να έχουν προσαρμοστεί ανάλογα τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά.

Μία τέτοια περίπτωση εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου στο 3ο Γενικό Λύκειο και 1ο ΕΠΑΛ Άργους. Τα παιδιά αφού τελείωσαν με το μάθημα που έδιναν, δεν βρήκαν λεωφορείο να τους περιμένει στο προαύλιο του σχολείου που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους – Ναυπλίου, πλησίον της Δαλαμανάρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ.

Έτσι λοιπόν κάποιοι από τους μαθητές διένυσαν την απόσταση μέχρι το Άργος με τα πόδια, καθώς τα δρομολόγια δεν είχαν τροποποιηθεί ώστε να συμπίπτουν με το ωράριο των εξετάσεων.

Το ΚΤΕΛ εκτελεί δύο δρομολόγια τη μέρα για τη μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο, με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Ένα πρωινό, γύρω στις 8 και ένα μεσημεριανό, κατά τις 2. Επίσης υπάρχει και ένα ενδιάμεσο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τους μαθητές, το οποίο ξεκινά από το σχολείο στις 10.30 το πρωί με προορισμό το Άργος, απ’ όπου στις 13.00 φεύγουν τα τοπικά δρομολόγια για τα χωριά.

Αν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα -πρώτη μέρα των εξετάσεων- στο 3ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Άργους επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να δημιουργήσει έξτρα ταλαιπωρία και ενδεχόμενους κινδύνους για τους μαθητές από τυχόν απροσεξίες.

Συνεπώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν πιθανή τροποποίηση των δρομολογίων ώστε αυτά να ταιριάζουν καλύτερα με τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω της εξεταστικής περιόδου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button