home design 800x400

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα με τα στοιχεία του Γ.Γ. Δημόσιας τάξης

Ψεύτικα ηλεκτρονικά μηνύματα με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα, εξακολουθούν να λαμβάνουν ανυποψίαστοι πολίτες και να πέφτουν έτσι θύματα απατεώνων.

Με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπο έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου και να τους αποσπάσουν χρήματα ή τα στοιχεία τους μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα τέτοιο ψεύτικο μήνυμα, με τα στοιχεία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, έφτασε σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολίτη στο Ναύπλιο, με την κατηγορία ότι δήθεν ελέγχεται για παιδική πορνογραφία και κυβερνοπορνογραφία και ζητώντας του να αποσταλούν εξηγήσεις σε μια υποτιθέμενη ηλεκτρονική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Το συγκεκριμένο μέιλ έχει σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση fabienne.voltzenlogel@ac-grenoble.fr από τη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και φυσικά καμία σχέση με τις ελληνικές διωκτικές αρχές δεν έχει.

Ήδη εδώ και καιρό η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή των πολιτών σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και τους συνιστά να τα διαγράφουν άμεσα χωρίς να τα ανοίξουν.

Σχόλια

Exit mobile version