Το κρουαζιερόπλοιο που προκάλεσε αντιδράσεις στην Καλαμάτα

Διαμαρτυρία για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου “Crown Iris”, ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Διαμαρτυρία για Ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο στην Καλαμάτα

Έντονη ήταν η αντίδραση πολιτών και συλλογικοτήτων στην Καλαμάτα, με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου “Crown Iris” το πρωί της Τρίτης 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής επετείου.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της πόλης, στο σημείο Φαρών και Ναυαρίνου, στις 8:30 το πρωί, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην παρουσία του πλοίου, την οποία χαρακτήρισε “ανεπιθύμητη”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η άφιξη του “Crown Iris” δεν αποτελεί απλώς τουριστική δραστηριότητα, αλλά – όπως αναφέρεται – “μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εξωραϊσμού της διεθνούς εικόνας του Ισραήλ μέσω της κρουαζιέρας”, τη στιγμή που συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Η Αντιφασιστική Κίνηση συνδέει την παρουσία του πλοίου με τη «γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ», υποστηρίζοντας ότι «μεταφέρει επιβάτες που σχετίζονται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, σε μια περίοδο που αυξάνονται οι απώλειες αμάχων».

Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στις προηγούμενες κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης, υπογραμμίζοντας ότι «η Καλαμάτα παραμένει στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης», ενώ γίνεται λόγος και για την πρόσφατη ακύρωση εκδήλωσης «Φίλων του Ισραήλ» στην πόλη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version