Home design

Ελαφόνησος: Θα ζητήσουν άσυλο οι 19 Τούρκοι – Επιχείρηση της ΕΥΠ για τη μεταφορά τους

Επιχείρηση για τη μεταφορά των Τούρκων στη Νεάπολη – Ανάμεσα τους ανώτεροι αξιωματικοί του Τουρκικού στρατού και επιχειρηματίες.

Επιχείρηση της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της Αστυνομίας για την μεταφορά των 19 Τούρκων, ανάμεσα τους ανώτεροι αξιωματικοί του Τουρκικού στρατού και επιχειρηματίες, από την Ελαφόνησο στη Νεάπολη όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στο γιοτ επέβαιναν συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων 9 άνδρες, 6 γυναίκες και 4 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και επιχειρηματίες -οι οποίοι δήλωσαν Γκιουλενιστές- που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να καταπλεύσουν στον Σίμο της Ελαφονήσου περίπου στο 02:30 ξημερώματα Πέμπτης.

Αναζήτησαν βοήθεια στο κάμπινγκ του Σίμου και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης τους πρόσφεραν καταλύματα και φαγητό ενώ ειδοποίησαν λιμενικό και Αστυνομία.

Οι Τούρκοι αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά στους Αστυνομικούς δεν διατίθενται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους διότι κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Σχόλια

Exit mobile version