home design 800x400
home design 1170Χ320

Οι Κρήτες έδωσαν νέα πνοή στον Άγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο στην Καραθώνα

Εργασίες συντήρησης και δωρεές από την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Μίνωας».
Άγιος Νικόλαος Κρασοκτιστος εργασίες Μίνωας (8)

Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Μίνωας» σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέλαβε το κόστος για την επισκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου “Κρασόκτιστου” στην παραλία της Καραθώνας του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών, εντός και εκτός του Ναού, πραγματοποιήθηκαν τα εξής: βάψιμο εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, διάστρωση με τσιμεντόχρωμα στο εσωτερικό δάπεδο, καλλωπισμός και ασβέστωμα στον αύλειο χώρο, βάψιμο κάγκελων περιμετρικά του ναού, βερνίκωμα ξύλινου στεγάστρου και συντήρηση ξύλινων επιφανειών.

Άγιος Νικόλαος Κρασοκτιστος εργασίες Μίνωας (2)

Στη δράση συνεισέφεραν σημαντικά, μέλη του Συλλόγου διάφορα υλικά, όπως φωτισμό Καμπαναριού με φωτοβολταϊκά, μαρμάρινη πλακέτα με την ονομασία του Ιερού Ναού, σημαία της Ελλάδος με απεικόνιση του Αγίου, χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας, παγκάκι.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος Χαρά Καραγιαννάκη στέλνει: «ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας, η οποία αποτελεί συνέχεια των δεκάδων ευσεβών πιστών της Αργολίδας, που ενίσχυσαν με σεβασμό, αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου “Κρασόκτιστου”.

Άγιος Νικόλαος Κρασοκτιστος εργασίες Μίνωας (1)

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας δώρισαν στην εκκλησία αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου – Μονή Γωνιάς Κισσάμου 17ος αιώνας, κορνίζα με την ιστορία του Ναού τοποθετημένη στον προθάλαμο, εικόνα του Αγίου “Εις Μνήμην” της Δήμητρας Μπαρουτσάκη, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μίνωα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis