home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγείαFeatured

Το μέλλον των νοσοκομείων σε Ναύπλιο, Μολάους, Κυπαρισσία και το rotation γιατρών

Για «υποθετικά σενάρια» μιλά ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, αναφερόμενος σε φημολογούμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Υπαρκτό είναι το σενάριο συγχώνευσης νοσοκομείων σε κοντινές αποστάσεις, σύμφωνα με όσα διαρρέονται για τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας, που ίσως να τα δούμε μετεκλογικά. Στην Πελοπόννησο η καμπάνα χτυπά για Άργος και Ναύπλιο, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα νοσοκομεία Μολάων και Κυπαρισσίας.

Κατά την τοποθέτηση του στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο σε ερώτημα αν πρόκειται συγχωνευτούν νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Μολάων και Ναυπλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, επισήμανε τα εξής:

«Έκανα την τοποθέτηση ότι αυτά είναι “υποθετικά σενάρια” και ενημέρωσα πως η περιφερειακή αρχή έχει δώσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας τα νοσοκομεία, συνεπώς στηρίζουμε έμπρακτα την Υγεία.

Δεν είναι σκοπός μας να κλείσουν τα νοσοκομεία, αλλά σαφώς θα πρέπει να ανανεωθεί ο υγειονομικός χάρτης γιατί οι συνθήκες αλλάζουν, ο πληθυσμός γερνάει.

Χρειάζεται και μόνιμο προσωπικό όπου υπάρχουν κενά όμως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη κατανομή του προσωπικού και rotation ιατρών

Επιπλέον στοχεύοντας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, κατά τη θητεία μας έχουν πραγματοποιηθεί 12.000 δωρεάν εξετάσεις στους Νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, από κινητή μονάδα εντοπίζοντας πρώιμες κακοήθειες αποσυμφορίζοντας έτσι και τα νοσοκομεία μας».

Άγγελος Χρονάς
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button