home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Αβοκάντο, μάνγκο και λίτσι σε νέες καλλιέργειες στο νομό

Μέσα στις επόμενες μέρες οι πρώτες φυτεύσεις υποτροπικών φυτών σε επιλεγμένα αγροκτήματα
Μεσσηνία φυτά 3

Υποτροπικά φυτά, αβοκάντο, μάνγκο και λίτσι παραδόθηκαν σε παραγωγούς της Μεσσηνίας προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες φυτεύσεις σε επιλεγμένα αγροκτήματα.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του προγράμματος «Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μεσσηνία φυτά 1
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η  διαλογή και η παράδοση έγινε από το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του Ινστιτούτου Ελαίας Υποτροπικών και Αμπέλου Χανίων και περιελάμβανε φυτά αβοκάντο των ποικιλιών Zutano, Bacon, Hass, Fuerte, Lamp Hass, Carmen, μάνγκο των ποικιλιών Irwin, Tommy Atkins, Kensington, Osteen, Palmer, καθώς και λίτσι των ποικιλιών Kway May Pink, Wai chee, Mclean

Η εγκατάσταση των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων υποτροπικών φυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο με την παράδοση και επιλεγμένων ποικιλιών των υποτροπικών ειδών ανόνα και μακαντάμια.

Μεσσηνία φυτά 2
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η φύτευση των ειδών που παραδόθηκαν θα γίνει τις επόμενες ημέρες με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και της υπεύθυνης του προγράμματος Θηρεσίας – Τερέζας Τζατζάνη.

Εν τω μεταξύ, μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες ημερίδες ενημέρωσης των παραγωγώνγια τις νέες καλλιέργειες των υποτροπικών φυτών και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα αγροκτήματα για επίβλεψη της πορείας φύτευσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis