home design

Ερμιονίδα: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το λιμάνι της Κοιλάδας-Αντιπαράθεση Φλωρή-Λάμπρου

Λάμπρου: «Ελλιπές το έργο Γεωργόπουλου-Φλωρή» - Φλωρής: «Άκρως επιτυχημένος στα 2 χρόνια θητείας μου κατά τον κ. Λάμπρου»

Τα «μαχαίρια» φαίνεται πως έχουν βγει στο Δήμο Ερμιονίδας καθώς καλά κρατεί η αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάσου Λάμπρου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Φλωρή, σε σχέση με τα έργα στο λιμάνι της Κοιλάδας.

Σε ανακοίνωσή τους, της Παρασκευής 13 Μαΐου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι Τάσος Λάμπρου, Αναστάσιος Τόκας και Παναγιώτης Αποστόλου, χαρακτήρισαν «ελλιπές το έργο Γεωργόπουλου-Φλωρή», μετά από επίσκεψή τους στο λιμάνι της Κοιλάδας, και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για «υπεροπτική στάση, που οξύνει τα πράγματα και μιλά για λαϊκισμό και μικροπολιτική εκ μέρους μας, ναρκοθετώντας από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης  για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου»

Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας αναφέρουν:

«Ξεκινάμε από σήμερα μια σειρά άρθρων, σχετικά με την κατάσταση στα Λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας, αρχίζοντας από την Κοιλάδα ( τόπο διαμονής του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Φλωρή), την οποία επισκεφτήκαμε χθες, ζητώντας από τον  Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Ελένη  να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αφορμή στάθηκε η απάντηση του κ. Μανώλη Φλωρή, στην επιστολή μας, σχετικά με την εικόνα των Λιμανιών στο Δήμο μας,  η οποία ανέδειξε το ελλιπέστατο  έργο της Δημοτικής Αρχής του κ. Γεωργόπουλου, καθώς και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.

Φωτό: fb/Tasos Tokas

Σημειώνεται ότι την απάντησή του, αντί να την στείλει  σε εμάς, προτίμησε να την στείλει  στα ενημερωτικά site, υποβαθμίζοντας τον θεσμικό  ρόλο μας ως αντιπολίτευση.

 Εμείς, ως δημοτικοί σύμβουλοι, αποστείλαμε την επιστολή  χωρίς  να δώσουμε μεγάλη ένταση στα γραφόμενά μας, αφού  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και εμείς προσωπικά, έχουμε διαπιστώσει ότι στη χερσαία ζώνη των Λιμανιών  έχει δημιουργηθεί μια εικόνα η οποία  χρειάζεται αποκατάσταση,  ενόψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου, όπου χιλιάδες τουριστών θα επισκεφτούν την περιοχή μας  και   τονίσαμε ότι απαιτείται η άμεση παρέμβασή  των αρμοδίων για την διόρθωση της κατάστασης.

Όμως η συνεχιζόμενη  υπεροπτική στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής,  που οξύνει τα πράγματα και  μιλά για λαϊκισμό και μικροπολιτική εκ μέρους μας, ναρκοθετεί από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης  για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Θα έπρεπε ο κ. Φλωρής να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρεμβάσεις μας  και να μας ευχαριστήσει  τουλάχιστον για το ενδιαφέρον μας, ώστε  να διορθώσουμε την εικόνα στα Λιμάνια μας, προς όφελος του Δήμου Ερμιονίδας.

Στα 3 χρόνια λοιπόν της σημερινής Δημοτικής Αρχής τι έγινε στο Λιμάνι της Κοιλάδας;  Στο Λιμάνι που δέχεται σχεδόν όλη την  πίεση από την φορτοεκφορτωτική δραστηριότητα;

Από την απάντηση του κ. Φλωρή αποδεικνύεται ότι εκτός από τα 13 παγκάκια, εκ των οποίων τα 9 είναι χορηγία της AVRAMAR ( ΣΕΛΟΝΤΑ), και την τοποθέτηση 4 τρίφωτων φωτιστικών ιστών, δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα άλλο!!!

Φωτό: fb/Tasos Tokas

 Θεωρούμε λοιπόν  ότι το έργο  των κ. Γεωργόπουλου και Φλωρή είναι ελλιπές. Γιατί δεν μπορείς να λες έργο την διαχείριση της καθημερινότητας που είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου, όπως η καθαριότητα της χερσαίας ζώνης, το βάψιμο των ιστών και τον καθαρισμό των χόρτων, ενώ έχεις αδρανήσει για όλα τα άλλα!!

Παρακάτω ακολουθούν οι διαπιστώσεις μας από όσα είδαμε στην Κοιλάδα:

1)  Πολύ άσχημη εικόνα για τα 8 pillars, που τοποθετήθηκαν το 2014 και  8 χρόνια από τότε  η κατάστασή τους είναι άθλια!! Η απάντηση  του κ. Φλωρή  ότι είναι φυσικό να παθαίνουν βλάβες τα Pillars, όπως όλα τα μηχανήματα, είναι αβάσιμη δικαιολογία. Όμως οι παρακάτω εικόνες εγκατάλειψης και παρανομίας, ακριβώς απέναντι από το μοναδικό Σπήλαιο Φράγχθι, αναδεικνύουν την αδιαφορία των διοικούντων το Λιμενικό Ταμείο. Τα περισσότερα είναι παρατημένα και ανενεργά.  Και  ρωτάμε είναι φυσιολογικές βλάβες αυτές για τα pillars; Πως εξηγείται αυτή η δραματική κατάσταση με σπασμένες παροχές στα μηχανήματα και χρήση νερού απευθείας από το δίκτυο;

2)  Απαιτείται άμεση επισκευή του μώλου στο βόρειο τμήμα του Λιμανιού, ο οποίος έχει υποστεί καθίζηση και φθορές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

3) Απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη  είναι και η κατάσταση  στα σκαλάκια, που εξυπηρετούν τους τουρίστες ή τους βαρκάρηδες για  να  ανεβαίνουν στο λιμάνι. Ένα προστατευτικό κάγκελο, η επισκευή τους και η τοποθέτηση μικρού φωτισμού κρίνεται επιβεβλημένη για την ασφάλεια όλων.

4) Πολύ άσχημη και επικίνδυνη για τους πολίτες είναι η κατάσταση του παραλιακού πεζοδρομίου. Γράφει ο κ. Φλωρής πως βρίσκεται στην διαδικασία εκπόνησης μεγάλη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την χερσαία ζώνη Λιμένα Κοιλάδας.  Δηλαδή στο τέλος της θητείας!!. Γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα είναι το ζητούμενο.

5)  Οι μη λειτουργικές και ανενεργές ράμπες για τους  ΑΜΕΑ, δυσχεραίνουν την προσβασιμότητά των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Λιμάνι.

6) Απαιτείται άμεση  απομάκρυνση του ανενεργού καρτοτηλέφωνου.

7) Στην κεντρική προβλήτα του Λιμανιού, απαιτείται να μπεί διαχωριστικό πλαίσιο μεταξύ της ζώνης των τουριστικών σκαφών και της ζώνης  φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, χρήσης των σκαφών από τα ιχθυοτροφεία και της εναπόθεσης των επαγγελματικών διχτυών για ασφαλέστερη χρήση του από όλους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας

Λάμπρου Αναστάσιος, Τόκας Αναστάσιος, Αποστόλου Παναγιώτης» 

Τι απαντά ο Μανώλης Φλωρής

Το γάντι της αντιπαράθεσης σήκωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας Μανώλης Φλωρής, δηλώνοντας ότι είναι «Άκρως επιτυχημένος στα 2 χρόνια θητείας του, κατά τον κ. Λάμπρου».

Παράλληλα, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «όψιμο ενδιαφέρον» στα προβλήματα.

Στην απάντησή του ο κ. Φλωρής αναφέρει:

Ενημερώθηκα από ανάρτηση στο διαδίκτυο, ότι η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης που απαρτίζεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσο και Τόκα Τάσο, ξεκίνησε ανοιξιάτικη περιοδεία στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας.

Αφορμή στάθηκε η απάντησή μου στην επιστολή τους, σχετικά με την εικόνα των Λιμένων Ερμιόνης και Κοιλάδας.

Μια επιστολή, της οποίας έλαβα γνώση από το διαδίκτυο, όπου την δημοσίευσε η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αποστολή της σε μένα.

Εάν σέβονταν τον θεσμικό τους ρόλο ως αντιπολίτευση, θα ανέμεναν την απάντησή μου πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Κατά συνέπεια ξεκίνησε αυτόματα ένας δημόσιος διάλογος για το θέμα.

Προς ενημέρωση, έδωσα εντολή στον αρμόδιο πριν αναρτήσει την απάντησή μου, να την αποστείλει στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των τριών μελών της αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο πιθανόν παραλήφθηκε.

Όμως εάν συνέβη κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία,  εφόσον είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του εγγράφου των τριών της αντιπολίτευσης και είχε ήδη ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος.

Επομένως και μεγάλη ένταση έδωσαν οι τρεις στα γραφόμενά τους και είναι φανερό ότι λένε κάτι μόνο και μόνο για να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Είμαι στην διάθεσή τους να επισκεφτούμε όλα τα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας, για να σημειώσουμε τα έργα που έγιναν εκεί κατά την προηγούμενη πενταετή δημοτική περίοδο 2014-2019, κατά την οποία ο κ. Αποστόλου ήταν στην διοίκηση του Δήμου και οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας στην αντιπολίτευση.

Φωτό: Αρχείο

Και να με ενημερώσουν πόσο ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση των λιμανιών και ποιες παρεμβάσεις έκαναν για έργα, από την θεσμική θέση που κατείχε ο καθένας.

Σήμερα, δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για την κατάσταση των 8 Pillars (πυργίσκοι αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος) του λιμανιού της Κοιλάδας.

Τους πληροφορώ ότι η παροχή ρεύματος λειτουργεί σε όλα τα Pillars και όποια προβλήματα υπάρχουν αφορούν την παροχή νερού, διότι λειτουργούν εδώ και οκτώ χρόνια με ακατάλληλο νερό.

Οπότε είναι φυσικό να παθαίνουν βλάβες, να φράζουν φίλτρα, να υπάρχουν οξειδώσεις κ.λ.π.

Όμως όλες οι βλάβες που προκύπτουν, πάντα αποκαθίστανται.

Έχω ήδη ενημερώσει πως βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία για την χερσαία ζώνη Λιμένα Κοιλάδας, η οποία περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση όλου του παραλιακού δρόμου, αντικατάσταση των πλακών του παραλιακού πεζοδρομίου από την είσοδο της Κοιλάδας έως το ύψους του Ηρώου και επέκταση πεζοδρομίου και φωτισμού μέχρι το φανάρι της ιχθυόσκαλας.

Κάτι το οποίο γνωρίζει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας, παρουσία του οποίου είχαμε κάνει, προ τριμήνου περίπου, αυτοψία του λιμανιού με μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την παραπάνω μελέτη.

Πιστεύω για το γεγονός αυτό, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας να έχει ενημερώσει τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Προτείνουν την κατασκευή διαχωριστικού πλαισίου (φράχτη) στην ιχθυόσκαλα, τοποθετημένου από βορά προς νότο;

Με σκοπό τον διαχωρισμό ενός λιμανιού γενικής χρήσης;

Τι προτείνουν άραγε, να διαχωρίσουμε τον κλάδο των αλιέων και να τους αποκλείσουμε μέσα σε περίκλειστους φράκτες;

Καλά δεν βλέπουν ότι για πρώτη φορά έγινε διευθέτηση του χώρου της ιχθυόσκαλας με την μεταφορά των επαγγελματικών διχτυών προς την δυτική της πλευρά, με αποτέλεσμα την πλήρη απελευθέρωση του βορειοανατολικού τομέα για χρήση του από τουριστικά σκάφη;

Φωτό: Αρχείο

Οι ράμπες για τους ΑΜΕΑ υπάρχουν και λειτουργούν για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή τους μορφή.

Δεν μπορώ να καταλάβω πότε έγιναν μη λειτουργικές και ανενεργές, όταν από την πρώτη μέρα κατασκευής τους παρουσιάζουν την τωρινή τους εικόνα.

Όλες οι φθορές που απεικονίζονται στο φωτογραφικό υλικό της αντιπολίτευσης, έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής τους από την παρούσα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Το έργο που έχει συντελεστεί στα Λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι πολύ μεγάλο, παρ’ όλες τις αντιξοότητες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε υλικά και τις καθυστερήσεις των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Όπως και να έχει το έργο της εκάστοτε διοίκησης, κρίνεται από τους Δημότες στο τέλος της δημοτικής θητείας.

Ενοχλήθηκαν οι τρεις της αντιπολίτευσης από τις αναφορές μου για λαϊκισμό και μικροπολιτική.

Θα τους υπενθυμίσω τι έγραφε και τι υποστήριζε ο κ. Λάμπρου, εξέχον μέλος των τριών,  σε δελτίο τύπου που διένειμε στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο, με αφορμή την κριτική των πεπραγμένων των δύο χρόνων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Εκεί επί λέξει αναφέρει τα εξής: “ Τα μόνα σοβαρά έργα και ενέργειες που έχουν γίνει στη Κοιλάδα, Πορτοχέλι και Ερμιόνη έχουν γίνει ευτυχώς από το δημοτικό λιμενικό ταμείο υπό την προεδρία του μέλους της παράταξής μας  κ. Μανώλη Φλωρή”.

Δηλαδή στα δύο χρόνια θητείας μου ήμουν άκρως επιτυχημένος σε έργα και ενέργειες, ενώ στα δυόμιση χρόνια θητείας μου έγινα ελλιπέστατος κατά τον κ. Λάμπρου!!!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα τις αναφορές μου για λαϊκισμό και μικροπολιτική.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στην βόλτα σας στα λιμάνια της Ερμιονίδας.

 Εμμανουήλ Φλωρής

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας»

Όπως, όλα δείχνουν τα «μαχαίρια» έχουν βγει για τα καλά στην Ερμιονίδα και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε και συνέχεια στην αντιπαράθεση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version