home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Συναυλία της Αρετής Κετιμέ στα «Κωνσταντίνεια 2022»

Πενθήμερες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Συνοικισμό
Αρετή Κετιμέ

Με συναυλία της Αρετής Κετιμέ, στα πλαίσια του πενθήμερου εορτασμού «Κωνσταντίνεια 2022», θα τιμήσει το Ναύπλιο τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που οδήγησε εκατοντάδες πρόσφυγες να εγκατασταθούν στο Συνοικισμό.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, θα πραγματοποιηθούν από τις 19 ως τις 23 Μαΐου με θεματολογία σχετική με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόφυγες.

Συνοικισμός Ναύπλιο
Φωτό: Αρχείο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, θα φτάσει στην πόλη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου. Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναύπλιο μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή του εορτασμού του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου, θα πραγματοποιηθεί Ιερά πανήγυρις

Την Κυριακή 22 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με την Αρετή Κετιμέ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγ. Κωνσταντίνου

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το 2ο και 5ο  Δημοτικό Σχολείο που θα περιλαμβάνει αφηγήσεις σε σχέση με τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και το προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα.

Την Τρίτη 24 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με σχετική θεματολογία

Αρετή Κετιμέ 1
Φωτό: fb/Αρετή Κετιμέ / Areti Ketime

Η συναυλία της Αρετής Κετιμέ

Η Αρετή Κετιμέ, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός είναι παράλληλα μία από τις πιο γνωστές σαντουρίστες της χώρας. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Αναγνωρισμένοι μουσικοί, στον κόσμο της παραδοσιακής και ethnic σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ξεχωριστές καριέρες ο καθένας, θα συμπράξουν με την Αρετή Κετιμέ, που ντύνει με το σαντούρι και τη μοναδική φωνή της εδώ και 20 χρόνια σημαντικά γεγονότα, όπως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Οι συντελεστές της παράστασης θα είναι οι:

Δημήτρης Στεφόπουλος / Βιολί, Γεώργιος Παπιώτης / Ούτι, Μανώλης Χριστοδούλου / κανονάκι, Περικλής Κατσώτης / κρουστά, Στρατής Κουρκέας /κρουστά, και Γιάννης Πλαγιαννάκος .

«Ο Δήμος Ναυπλιέων στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις , που προάγουν τις διαχρονικές ιδέες και αξίες του πολιτισμού μας και γενικότερα δράσεις που αφορούν τον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού και της Ιστορίας», δηλώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

Οι εκδηλώσεις θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να έρθουν πιο κοντά στην ιστορία μας και ειδικά σε κείνη την περίοδο που άφησε βαθιά σημάδια στη χώρα μας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis