home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναυπλιώτης από κούνια: Ετοιμάζεται για δήμαρχος ο Κρανιάς; – Γιατί έμεινε εκτός ΝΔ

Συνεχείς επαφές για να διερευνήσει προθέσεις και δυνατότητες. Δημιουργεί ανεξάρτητο προφίλ και αναζητεί συμμαχίες στο Ναύπλιο
Δημήτρης Κρανιάς

Στη φάση συνεχών επαφών μέσω των οποίων διερευνά αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την υποψηφιότητά του στο δήμο Ναυπλιέων, βρίσκεται ο οδοντίατρος Δημήτρης Κρανιάς.

Ο κος Κρανιάς με συχνές παρεμβάσεις του προσπαθεί πάντα να διατηρεί ζεστό το τοπικό προφίλ, μιας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα. Συχνότατες δε, είναι οι επισκέψεις του στο Ναύπλιο, όπου συναντάται με τοπικούς παράγοντες, φίλους του, αλλά και απλούς δημότες, χωρίς βέβαια να έχει ανακοινώσει κάτι για τις προθέσεις του.

Δημήτρης Κρανιάς στο Ναύπλιο
Συχνές επαφές του Δημήτρη Κρανιά στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: fb Δημήτρης Κρανιάς

Όμως αφενός οι συχνές επαφές του, όσο και οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, λένε ότι «ψάχνεται» για να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος στήριξής του, ώστε να πάρει τη μεγάλη απόφαση, για την υποψηφιότητα δημάρχου, που ούτως ή άλλως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στη σκέψη του.

ΝΔ και ανεξάρτητο προφίλ

Άλλωστε η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν στην ΟΝΝΕΔ είχε αναλάβει διάφορες θέσεις στην Νέα Δημοκρατία. Από το 2001 δε εκλέγεται στην κεντρική επιτροπή του Κόμματος.

Όχι όμως αυτή τη φορά, αφήνοντας πεδίο ελεύθερο, για ένα πιο ανεξάρτητο προφίλ, αφού πλέον οι δήμαρχοι που επιχειρούν να εκλέγονται μόνο με την κομματική τους ταυτότητα δεν έχουν προοπτικές, μιας και χρειάζονται ψήφους και από άλλους χώρους.

Δημήτρης Κρανιάς στη Νέα Δημοκρατία
Δημήτρης Κρανιάς στη Νέα Δημοκρατία. ΦΩΤΟ: fb Δημήτρης Κρανιάς

Η απόφασή του να μείνει εκτός της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγη στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, προφανώς δεν σημαίνει ότι θέλησε ξαφνικά να θέσει εαυτόν σε πολιτική αποστρατεία, παρότι είχε τη δυνατότητα να εκλεγεί στο κορυφαίο κομματικό όργανο του κόμματός του. Αν μάλιστα αυτή η απόφαση Κρανιά, συνδυαστεί με την έλλειψη κεντροδεξιού υποψηφίου δημάρχου στο Ναύπλιο, μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, φανερώνει τις προθέσεις του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, απέναντι στον Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος μπορεί να μην προέρχεται πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία, όμως είναι γνωστό ότι υποστηρίχτηκε από μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές.

Η πολιτική διαδρομή του Κρανιά, άλλωστε δεν θα τον άφηνε εκτός κομματικού οργάνου, παρά τη θέλησή του. Οι κινήσεις του αυτές δείχνουν ότι σκέφτεται ακόμα πιο σοβαρά να υλοποιήσει τον παλιό του στόχο να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Ναύπλιο.

Ενδιαφέρον από παλιά

Και στο παρελθόν πάντως είχε ενδιαφερθεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου, ο Δημήτρης Κρανιάς. Το 2018, παρότι ήταν μέλος της τότε Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είχε αναζητήσει το μέλλον του στα δημοτικά, αλλά ήταν διαφορετικά τα δεδομένα και δεν είχε πάρει την τελική απόφαση, για πολλούς λόγους.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κρανιάς στις εκλογές του 2007 είχε θέσει υποψηφιότητα στον νομό Αργολίδας, αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2009 ύστερα από την παραίτηση του Γιάννη Μανώλη, ως πρώτος επιλαχών, κατέλαβε την κενή έδρα ορκιζόμενος στη βουλή την 1η Σεπτεμβρίου 2009. Η θητεία του διήρκεσε δύο ημέρες. Στις εκλογές του 2009 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

Ωστόσο, ο Δ. Κρανιάς –αν και παιδί της Νέας Δημοκρατίας– όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει χαμηλούς κομματικά τόνους, κάτι που μπορεί με τους κατάλληλους χειρισμούς να του επιτρέψει να αντλήσει ψηφοφόρους και από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ουσιαστικά άφθαρτος πολιτικά, μπορεί να παίξει σε πολλά ταμπλό, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο πώς θα κινηθεί προεκλογικά και τί διλήμματα θα θέσει, αν πάρει τελικά την απόφαση να είναι υποψήφιος.

Ναυπλιώτης από κούνια

Ναυπλιώτης από κούνια, ο Δημήτρης Κρανιάς διατηρεί επαφές με πολλούς ντόπιους. Έχει γεννηθεί στο Ναύπλιο και σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όμως η επαγγελματική του ενασχόληση ως οδοντίταρος, τον έχει κρατήσει εκτός δήμου. Μάλιστα, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής καθώς και μέλος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Επίσης ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ.

Ετοιμάζεται τελικά για δήμαρχος στο Ναύπλιο ο Δημήτρης Κρανιάς και αυτό φανερώνει η κίνησή του να μείνει εκτός ΝΔ, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επαφές του στην πόλη;

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis