home design 800x400

Ναύπλιο: Υπάρχει τελικά οικόπεδο για το κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου δίνει το πράσινο φως για να χτιστεί νέο σχολείο

Υπάρχει τελικά οικόπεδο για να χτιστεί επιτέλους το κτίριο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, που πάνω από 30 χρόνια συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό ενώ αναγκάζεται να νοικιάζει και αίθουσες σε διπλανές πολυκατοικίες για να κάνουν μάθημα τα παιδιά.

Το Εφετείο Ναυπλίου αποφάνθηκε (απόφαση υπ’ αριθμ. 49/2022) ότι το οικόπεδο επί της Μεσολογγίου και Προφήτου Ηλία, το οποίο το Σχέδιο Πόλης προβλέπει ως χώρο για την ανέγερση σχολείου, ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων από τις 2 Μαΐου 1959, οπότε και επεκτάθηκε το Σχέδιο Πόλης του Ναυπλίου.

ΦΩΤΟ: blogs.sch.gr/2dimnafpl/

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «anagnostis.org», στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Δήμος έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες, καθώς κανένας όρος δεν του επιβλήθηκε τότε από το Συμβούλιο Οικισμού του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αφού το αίτημα για ένταξη στο Σχέδιο Πόλης είχαν υποβάλει όλοι οι ιδιοκτήτες της περιοχής.  

«Κάποιοι εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι εκεί πρέπει να γίνει το σχολείο. Δίπλα στα σπίτια και τις πολυκατοικίες. 33 χρόνια σχολείο χωρίς κτήριο. Και το οικόπεδο υπάρχει. Ολες οι πόλεις να έχουν κτίσει σχολεία και τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ισόγεια πολυκατοικιών και σε κοντέινερς», δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανάπλι Εμπρός», Κώστας Καράπαυλος.

Με ελεύθερο λοιπόν οικόπεδο και με πρόβλεψη για ανέγερση σχολικού κτιρίου η λύση για το πολύπαθο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ναύπλιο είναι πλέον ορατή και εξαρτάται από το πώς θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια

Exit mobile version